Ana Brnabić objasnila zašto je letovala u Hrvatskoj 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Letovanje u Hrvatskoj već danima je tema predstavnika Srpske napredne stranke, u prvom redu Vladimira Đukanovića i Miloša Vučevića, koji “ne razumeju Srbe koji letuju u komšijskoj državi”. Među onima koji imaju imovinu i koji su rado vreme provodili na hrvatskom primorju je i premijerka Ana Brnabić, koju ipak ima objašnjenje za svoj slučaj.

Šefica Vlade Srbije objasnila je da je nasledila imovinu u Hrvatskoj, te da je zbog toga letovala tamo.

“Ja imam u kuću u Hrvatskoj, na ostrvu Kriku. Moj deda, otac mog oca je sa Krka, tako da imam svoju kuću tamo. Poslednji put sam tamo bila 2016. godine, od kad sam ušla u vladu, kao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, nisam išla u svoju kuću”, navela je ona, prenosi portal Nova.rs.

Brnabić kaže da “u ovom trenutku oseća” kako za nju, kao predsednicu Vlade, nije dobro da letuje u Hrvatskoj.

“Deo moje porodice je svakako išao i letovao tamo. To je moj lični, privatni osećaj i mislim da to ne moram da objašnjavam”, poručiča je Brnabić.

Podsetimo, prethodnog dana je poslanik vladajuće Srpske napredne stranke, Vladimir Đukanović, uputio je poruku svojim stranačkim kolegama, rekavši da mu se „ne javljaju ako letuju u Hrvatskoj“.

„Svako ko je član SNS, a plaća turističke aranžmane, vezove i tome slično u Hrvatskoj, nema potrebe da mi se javlja, niti sa mnom da se pozdravlja. Dakle, podvlačim, ko uplati tamo letovanje, ima vez za čamac, jahtu… Nema razloga takav sa mnom da razgovara. Nemam šta sa njim da pričam“, napisao je Đukanović.

Na pitanje da li to znači da neće razgovarati sa premijerkom Srbije, Anom Brnabić, koja letuje u susednoj državi, Đukanović je pokušao da se ogradi, rekavši da može da razume one koji tamo imaju porodičnu kuću.

Srbe koji letuju u Hrvatskoj ne razume ni gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.