Ana Brnabić sutra obilazi Kragujevac i Batočinu 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetiće sutra, 13. juna Kragujevac i Batočinu, gde će imati brojne sastanke sa predstavnicima privrede i obrazovanja, a obići će i radove na izgradnji Data Centra i deonici puta Batočina – Kragujevac, najavljeno je iz Vlade.

Premijerka će, kako se navodi učestvovati na sastanku sa privrednicima, u prostorijama Privredne komore u Kragujevcu povodom promocije podsticaja inovacijama. Sa premijerkom, na sastanku će učestvovati i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktor regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog okruga Predrag Lučić.

Nakon toga, Ana Brnabić posetiće Fakultet inženjerskih nauka i Centar za bioinženjering, gde će je, kako najavljuju iz Vlade, dočekati ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, rektor Univerziteta u Kragujevcu Nenad Filipović i dekan Fakulteta inženjerskih nauka Dobrica Milovanović.

Brnabić će obići i zgradu Rektorata u Kragujevcu gde će prisustvovati promociji programa Master 4.0 i razgovarati sa studentima. Premijerka će potom, kako najavljuju iz Vlade, obići radove na izgradnji Data Centra u Kragujevcu. U poseti će, uz premijerku, biti i direktor Kancelarije za informacione tehnologije u elektronsku upravu Mihailo Jovanović, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjongčan Čoi i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić. Takođe, biće održana primopredaja Sporazuma o razumevanju Kancelarije za IT i eUpravu i Ministarstva unutrašnjih poslova i bezbednosti Republike Koreje, povodom uspostavljanja saradnje u oblasti eUprave.

Nakon toga, predsednica vlade posetiće Opštinu Batočina gde će je dočekati predsednik Opštine Zdravko Mladenović, sa kojim će obići radove na deonici puta Batočina-Kragujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari