Ana Brnabić: Verujem da Kfor ima razuma, zahtev Srbije nije odbijen odmah 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Peda Vučković

Ne bih volela ni da pomislim da kosovska policija uklanja barikade i da se dovedu u pitanje životi ljudi, kao što je najavio Aljbin Kurti, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za medije u Vladi Srbije i dodala da veruje da među međunarodnim činiocima ima dosta razuma.

Ona je naglasila da pre svega misli na Kfor i da Srbija ima dobru saradnju sa njim.

Kako je objasnila, ceni to što Kfor razmatra zahtev Srbije da pošalje deo svoje policije na prostor Kosova i Metohije (KiM), da taj zahtev nije odmah odbio.

Za razliku od njih, kako je ocenila Brnabić, kosovski premijer Aljbin Kurti „nema razuma“ čim pravi spiskove na kojima se nalaze i članovi porodice srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Prema njenim rečima, na spisku se ne nalazi samo njegov mlađi sin, „verovatno jer ima tek pet godina“.

Na pitanje o francusko-nemačkom planu za Kosovo, Brnabić je kazala da srpska strana još čeka da se implementira prvi sporazum o normalizaciji odnosa na KiM – Briselski sporazum, koji je potpisan još 2013. godine.

Poručila je da uvek pita međunarodnu zajednicu i strane partnere ko će da garantuje drugi sporazum, ako prvi još nije implementiran.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari