ANEM: Nezavisni novinari tokom 2023. bili izloženi pretnjama, zastrašivanjima i SLAPP tužbama 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Nezavisni novinari su i tokom 2023. godine bili izloženi pretnjama, zastrašivanjima i strateškim tužbama protiv učešća javnosti (SLAPP), rečeno je danas na treningu za unapređenje bezbednosti novinara u organizaciji Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) u Vranju, saopštio je ANEM.

Donedavni direktor Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) novinar Branko Čečen istakao je da u Vranju i Pčinjskom okrugu novinarke i novinari trpe sve vrste nasilja kao i njihove kolege u drugim delovima Srbije.

Dodao je da su novinari pokazali veliko interesovanje za načine na koje mogu da umanje mogućnost da im se takve stvari događaju, ali i šta mogu da preduzmu kada se nasilje dogodi.

Čečen je ukazao da novinari na taj način žele da utiču na smanjenje učestalosti i stepena nasilnosti takvih događaja i da animiraju lokalne institucije u prevenciji i kažnjavanju nasilnika, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari