Ani Brnabić plaketa Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerki Ani Brnabić danas je uručena plaketa Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Srbije za doprinos izgradnji i jačanju kapaciteta sektora bezbednosti i civilne kontrole službi bezbednosti, saopštila je Vlada.

Premijerki je priznanje uručio predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić, a zahvalivši se na na plaketi, ona je ukazala da je taj Odbor u sadašnjem sazivu realizovao skoro 40 aktivnosti, među kojima su sednice na kojima je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u Srbiji i izveštaji o radu službi bezbednosti, kao i nadzor direkcija i regionalnih centara službi bezbednosti u celoj zemlji.

„To pokazuje koliko institucije Republike Srbije odgovorno rade na bezbednosti svih građana, kao i na sprečavanju svih vidova kriminala i korupcije“, ocenila je Brnabić i pohvalila „naporan i predan rad“ svih pripadnika službi bezbednosti u državi.

Bečić je izrazio zahvalnost Vladi Srbije na naporima za unapređenje sektora bezbednosti u kojem, kako je istakao, „postoji mnogo izazova“.

Sagovornici su se saglasili da je dosadašnja saradnja Vlade Srbije, parlamenta i resornih odbora „na izuzetnom nivou“ i da će svi nastaviti da je dalje unapređuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari