Antić: Haotično stanje u vojsci

Ostavite komentar


  1. Vojska je posle 2000. godine bukvalno uništena. Sposobni oficiri su po nalogu NATO brzopotezno penzionisani. Pretopljena i uništena ratna tehnika i naoružanje. Tačno 409 tenkova, svi ispravni . Stotinak haubica,; 1150 protiv avionskih topova ,; 1200 protiv avionskih raketa strela tip 2 , 26 VBR M62, ; 200 000 komada,raznog lakog naoružanja itd. Od ovako kadrovski i tehnički onesposobljene vojske trbaju decenije da se vrati kadrovski i opremljenošću na potreban nivo. Naravno služenje vojnog roka mora biti obavezno. Samo dobro obučena i opremljena vojska može biti garant mira i odvraćanja bolesnih ludaka od napadanja i otimanja naših resursa. Svoju domovinu moramo čuvati jer druge nemamo. U Francuskoj vojna obuka počinje u osnovnim školama a nastavlja se u srednjim i fakultetima. Zbog toga vojni rok može biti 3, 6, ili samo 9 meseci. Neutralna Švjcarska služi vojni rok 3 ili 6 meseci, ali oni koji služe kraće idu na vojne vežbe dva puta godišnje po unapred određenom planu. Ovi drugi idu samo jednom godišnje od 15 dana. Većina ima odela kod kuće a oni uz granice i pešadijsko naoružanje. Što sam i lično video. Mi sada polako osavremenjavamo vojsku. Vazduhoplovstvo smo podigli na viši nivo a uskoro stižu i bespilotne letelice iz Kine. PVO je pojačan novim raketnim sistemima i biće ih još. Oklopne i pešadijske jedinice se popunjavaju opremom za sve uslove delovanja. Defešestčki odnos prema armiji je bolest korumpiranih mozgova čiji je cilj da unosi zabunu i poverenje u vojsku. Video sam to u ratnim sukobima 91.-99. god. Jer sam učesnik teških ratni zbivanja. Samo obučen i spreman vojnik može da brani svoju domovinu. Proveo sam u vojničkom odelu 1150 dana. Zato smo i bili vrhunski obučeni vojnici. To je razlog da se ide s ponosom u vojsku kome je otadžbina u srcu, kao što je išao moj deda, moj otac, ja, moj sin, a i unuci će ići kad stignu za vojsku.

    1. Milošević je potpisao Ugovor o PODREGIONALNOJ KONTROLI NAORUŽANJA. Po tom Ugovoru Srbija, Hrvatska i BiH su morale da smanje određeni kontigent teškog naoružanja po formuli 5: 3: 2. To je zunačilo da ako Srbija ima napr. 5 tenkova, Hrvatska može da ima 3, a BiH 2.
      Dakle DOS je samo izvršavao međuregionalne obaveze koje je potpisao Milošević.
      I nije tačno da su pretapani NOVI tenkovi, nego oni koji su bili pri kraju tehničkog resursa.
      Drugo nije ti na ponos i diku to što se hvališ time što si učestvovao u svim ratovima devedesetih. I bolje da si ćutao, jer sve te ratove Srbija je IZGUBILA i iz njih izašla kao najveći gubitnik!

  2. Ne podržavam da ikad ministar odbrane bude neko ko nije služio vojsku bez obzira što je to politička funkcija ne ide, međutim problem je mnogo dublji od ministra odbrane, nekad je bila čast i ponos ići na Vojnu akademiju i išli su najbolji danas omladina ide na Vojne akademije iz nužde ako ih roditelji ne mogu iz nekog razloga školovati na drugim fakultetima, a i plate su skromne u Vojsci, kad završe Vojne akademije i dođu do potrebnih znanja nužda nestaje i oni se zapošljavaju u privatnim firmama za mnogo veće plate, a gazde su spremne sa njuima da potpišu dugogodišnji ugovor o vraćanju njihove školarine samo da ih što duže zadrže jer kad oni steknu nova znanja oni odlaze kod drugog koji daje veću platu, zakon ponude i potražnje neće rešiti ni jedan ministar bez dobrih plata, imaćeš toliko dobru vojsku koliko možeš da je dobro platiš.

    1. U vojsci dobro zive samo oni koji na neki nacin ucestvuju u nabavkama. Kao i nacelnici vma i vojnog zdravstva koji su u dilu sa firmama. Oni imaju privatne klinike koje su kešom placali, po nekoliko stanova, lokala.

    2. U vojsci dobro zive samo oni koji na neki nacin ucestvuju u nabavkama. Kao i nacelnici vma i vojnog zdravstva koji su u dilu sa firmama. Oni imaju privatne klinike koje su kešom placali, po nekoliko stanova, lokala. Ugljesa Jovicic, Miroslav Vukosavljevic, Dragan Dincic!

  3. Vulin je srpsku vojsku,svojim neznanjem i amaterizmom doveo u stanje
    “Klinicke smrti”.Ako bi ga Vucic ostavio na tom mestu,jos jedan mandat
    mozemo se pozdraviti sa armijom.Jadna smo mi drzava kad jednoj zakle
    toj nesposobnoj komunjari,dámo mogucnost da nam unisti armiju.

  4. Ako je „haoticno stanje“ u vojsci, pa sta cekate, sto se ne pobunite i resite to „haoticno stanje“. Stojite u stavu mirno pred jednim dezerterom i JUL-ovskim nedonoscetom dok vam se dedovi u grobovima okrecu od srama i jada. Vi niste nikakav sindikat kao ni to koga predstavljate, obicne babe imaju vise kurazi i hrabrosti od vas kobajagi „vojske“, „Baba JUL-in puk“ ste vi i nista vise od toga, kakva more „vojska“, cista pisurija u „SMB“ bojama.

  5. U nabavkama za vojno zdzvstvo i vma je tolika korupcija da 2/3 novca ide u privatne dzepove a 1/3 je realna vrednost nabavljenih sredstava! Sve sluzbe upoznate, ali od kada su smenjeni nacelnici sluzbi, niko ne reaguje!

  6. Sadasnje stanje u Vojsci Srbiji, odraz je odnosa Srba prema vojsci. Pisano i napisano „Sve ce to narod pozlatiti“ Sta se promenilo od tada. Nista. Hoce vojnike praznih dzepova, prezrene i vredjane. Treba neko da stavi prst na celo i da se dobro razmisli sta raditi. Treba izneti tacne podatke koliko stvarno lica godisnje napusti vojsku. Sprovesti anketu medju pripadnicima vojske o stanju u vojsci.

  7. Imali smo jaku vojsku do 2000 god.Jacu nego danas 100%Oni koji znaju razumece,nema ovde politike u komentaru.Tada 1999 god.narod i vojska su bili kao nokat i meso.Zasto vojnik ili oficir ne moze na posao ili sa posla kuci u uniformi?Ostala naredba od vremena DOSA.Sramota,Narod voli vojsku,pustite ljude da idu sa uniformom medu ljude.Videcete posle kakva ce da bude zainteresovanost za profesionalno sluzenje.Preterivanje sa nekim psiho pregledima.Obaraju decu za gluposti.Politicari bi trebalo pre preuzimanja duznosti da odu po lekarsko uverenje kod psihijatra.

  8. kad je sad haoticno stanje u vojsci ovog ,,Mislioca“ kakolije bilo tek za vreme bivse vlasti kad rasturise vojsku i pretopise i prodadose naoruzanje 2002–2012g

    1. I u vreme bivše a i sadašnje vlasti većina generala se nalazi u upravne odbore firmi koje su pretapale ili snabdevale i sad snabdevaju vojsku pa ih nije ni briga za vojsku.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.