Antić: U Crnoj Gori trijumfovali sloboda i demokratija

Ostavite komentar


  1. Je li ovo isti Čedomir Antić koji se pre petnaestak godina kao funkcioner Demohrišćanske stranke Srbije zalagao za odvajanje Srbije od CG, što je u praksi značilo zalaganje za nezavisnost CG?

    1. Svi su bežali od suludog Miloševićevog režima, pa što ne i crnogorci? Što je najgore taj režim još uvek nije demontiran u Srbiji već je usavršen i nastavljena je jedna samoubilačka politika a to se vidi po standardu života njenih građana koji je na poslednjem mestu u evropi.

    2. Pamcenje Vas slabo sluzi. Nikada nisam bio zagovornik zajednicke, jugoslovenske federalne drzave. Pre 20 godina sam sastavio i objavio politicki program koji je pozivao na obnovu nezavisne Srbije. Kada sam to uradio Djukanovic je jos uvek tvrdio da je privrzen jugoslovenskoj drzavi dve republike. Taj program je podrzao 31 poslanik u nasoj skupstini. Decenijama se borim za ravnopravnost srpskog naroda u CG. Nikada nisam bio clan DHSS-a.
      Vi ste dokon, neobavesten i zlonameran covek.

      1. Gospodine Antiću, čestitam Vam na uspjehu u borbi za slobodu i ravnopravnost srpskog naroda u Crnoj Gori, Vi ste jedan od retkih i telektualaca i politički aktivnih ljudi iz Srbije koji ste bili uvijek uz nas svih ovih ovih godina!

      2. Upravo sam to i rekao: zalagali ste se ne za zajedničku državu, koja je najbolje mogla da čuva interese Srba, već za nezavisnost Srbije. To je u kontekstu ranih 2000-ih značilo zalaganje za nezavisnost Crne Gore jer su u CG postojale centrifugalne težnje, ne u Srbiji. Malo je licemerno da neko ko je davao vetar u leđa duhovnim naslednicima Slavka Perovića i pripremao teren za Duklju danas lamentira nad sudbinom Srba tamo. U jednoj stvari ste u pravu: pomešao sam G 17+ čiji ste član bili posle DS a pre Narodne stranke, sa DHSS-om. Sigurno je da je razlika između G17+ i DHSS bila ogromna. Bolje da ostanete kod činjenica umesto analize tuđeg karaktera. Ovo drugo ne bi po Vas dobro ispalo. Ipak, ne toliko dokon da pišem alternativne istorije….

  2. Milo je „ostatak totalitarnog komunističkog režima Josipa Broza“ a oni u Srbiji su primeri demokratije. Bitno je videti tuđe dvorište, a svoje ne. Baš me zanima koju će izjavu dati kad Milo ipak nađe način da ostane na vlasti.

  3. Isprazne i bombastične parole priliče poplupismenim agitatorima, a ne onima koji se još uvek uživljavaju u privilegovani status intelektualne i akademske „elite“. „Sloboda“ i „demokratija“ neće još zadugo biti na dnevnom redu na tzv. tranzicijskom Balkanu, jer ovde jedna oligarhija seda u fotelje prethodne oligarhije. Sloboda i demokratija se ne izvikuju napred, na blanko, već onda kada stvarno budu dostignute i od društva overene. Sa ovim i ovakvim, privatizovanim partijama, koje predstavljaju samo sebe (punih ustiju demagogije) zadugo za nas, običnu topovsku marvu za partijske snajpere na Balkanu, zadugo neće biti ni slobode ni demokratije.

  4. Mene najviše plaši što ovaj Vučićev režim na ovo gleda kao na nekakvu svoju pobedu… Samo da ne naprave iste greške kao mi u Srbiji…

Ostavite komentar


Politika

Saracin: Rezolucija o Srebrenici nije uperena protiv Srbije 9

Saracin: Rezolucija o Srebrenici nije uperena protiv Srbije

Specijalni predstavnik vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin poručio je da rezolucija o Srebrenici nema problem sa Srbije, Republikom Srpskom ili bilo kojom drugom državom, entitetom ili grupom, već sa počinjenim zločinima i genocidom, objavio je danas portal Juropijan vestern Balkans (EWB).

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.