APV: Sportski klubovi iz Novog Sada i deca zloupotrebljeni na skupu podrške poginulim Srbima na Kosovu 1Foto: APV

Na skupu koji je održan sinoć, ispred Vladičanskog dvora u Novom Sadu, u slavu poginulih pripadnika paravojnih jedinica na Kosovu, učestvovala je grupa, većinom maloletnih mladića, u crnim majicama, koja se pojavila iz pravca Dunavske ulice i u jednom trenutku zaustavila i razvila transparent sa jasnom političkom porukom, kažu iz Akcije progresivne Vojvodine.

Ono što posebno začuđuje i zabrinjava je ističu što su, zajedno sa njima, na skupu učestvovali i mladići u trenerkama sa oznakama novosadskih sportskih klubova: Mladost GAT i Vojvodina.

„Organizovana upotreba maloletnika u političke svrhe koju smo sinoć imali priliku da vidimo je nešto što smo mislili da je stvar prošlosti, devedestih godina prošlog veka. Kao da to nije dovoljno, sinoć smo prisustvovali i zloupotrebi sportskih klubova i mladih koji treniraju i nastupaju za Vojvodinu i Mladost GAT. Pitamo ko je iz uprave ovih klubova i u čije ime odlučio da se naša, novosadska deca u ime kluba pojave na jednom političkom skupu? Da li su o tome obavešteni i njihovi roditelji i jesu li za to dali pristanak“, kažu iz APV.

Nakon što je gotovo svima u ovoj državi postalo jasno da su ljudi koji su poginuli na Kosovu bili deo organizacije umešane u različite ilegalne radnje, koje nemaju veze sa odbranom srpstva i svetinja, režimu i njihovim saradnicima nije ostalo ništa drugo nego da manipulacijom maloletnika pokuša da kreira drugačiji utisak u javnosti, dodaju iz ovog udruženja.

APV: Sportski klubovi iz Novog Sada i deca zloupotrebljeni na skupu podrške poginulim Srbima na Kosovu 2
Foto: APV

Oni pozivaju sve političke organizacije, lokalne i pokrajinske organe vlasti, da osude ovakvu praksu, a same sportske klubove da prestanu sa zloupotrebom sporta i dece u političke svrhe.

Podsetimo, preksinoć su na društvenim mrežama deljeni pozivi za moleban poginulim Srbima koji će se održao sinoć od 19 časova ispred Saborne crkve u Novom Sadu. Organizatori molebana su Udruženje građana Novosađani 1989 koje čine, kako se pretpostavlja, navijači Vojvodine.

Među prisutnima su bili igrači tri fudbalska kluba iz Novog Sada – Mladosti, Kabela i Vojvodine. Okupljeni su nakon paljenja sveća prisustvovali verskoj službi.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari