Asošiejted pres: Srpsko-crnogorsko crkveno pitanje podstiče tenzije na Balkanu

Ostavite komentar


  1. Baš jadno reagujemo. Stvar je vrlo jednostavna, država Crna Gora koja teži da postane članica EU, ekspropriše imovinu bez tržišne protivnaknade. Pri tome, te 1918. gotovo da nije ni izlazila na more tako da tada svakako nije bila „mala jadranska država“. U svakom slučaju za držaoca se pretpostavlja da je vlasnik a ne obrnuto, tako da bi Crna Gora trebalo da dokazuje svojinu a ne Mitropolija crnogorsko-primorska koja je izlazila na jadransko more par vekova pre Crne Gore.

    1. Gde je to izlazila na more? Kod Barske nadbiskupije?!…

      1. Javio se umobolnik koji sije mržnju i potpaljuje vatru na svaki razuman komentar koji se pojavi u listu Danas.. Znaš li nešto drugo da radiš u svom jadnom životu, Milivoje?

  2. „moguće prekide diplomatskih i drugih veza sa istorijskim saveznikom.“ To bi bila uobičajena reakcija razbarušenih Srba. Oni uvijek pobjegnu kad je potreban razum, a pribjegnu stvaranju mita i legende koje svijetu i svom zabludjelom puku uporno prodaju kao istinu. Žao mi!

  3. Iz teksta je vidljivo da je Zapadu jedino važno to što je Đukanović raskinuo vekovno savezništvo Crnogoraca sa Rusima i uveo svoju zemlju u NATO, sve drugo će mu progledati kroz prste. Srbiji su ruke vezane, ne može gotovo ništa da učini. Ali kod većine komentatora primećujem zamenu teza: ovu krizu nije izazvala Srbija ni ministar Popović, već glavom, bradom i beskrajnom drskošću Milo Đukanović. Retko se slažem bilo s kim iz aktuelne Vlade Srbije ali ovaj put ministar Popović je rekao 100% istinu, bez diplomatskog uvijanja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.