Atanacković: Zbog rušenja u Savamali treba podneti prijavu i tražiti ostavku Vučića 1Foto: Privatna arhiva

Odbornik stranke Zajedno u Skupštini Beograda Dejan Atanacković izjavio je danas da nakon priznanja predsednika Srbije da je lično naredio rušenje u Savamali, sve političke organizacije u Srbiji koje se bore za promenu sistema treba da podnesu krivične prijave i zahtevaju privođenje Aleksandra Vučića kao mogućeg počinioca teškog krivičnog dela.

On je naveo da je tokom rušenja u Savamali pre sedam godina pravna država bespovratno zgažena, praktično je izveden državni udar, Beograd otet od građana, a jedan čovek umro od maltretiranja maskiranih batinaša, te bi sada jedino logično bilo podneti prijave uz zahtev za momentalnu ostavku predsednika države sa svih političkih i javnih funkcija.

„Sve dok se ostavka i privođenje Aleksandra Vučića ne dogodi, te sprovede postupak za detaljno utvrđivanje okolnosti rušenja u Savamali, i svih sa time povezanim bespravnim radnjama, pritisak političkih organizacija i javnosti od danas pa nadalje ne bi smeo da prestane“, rekao je odbornik stranke Zajedno.

On je istakao da bi takav pritisak na predsednika bio stvar odgovornosti društva i poštovanja zakona, a ne procene da li je nešto u datim okolnostima izvodljivo ili nije, i ocenio da su Vučićeve današnje izjave priznanje krivičnog dela, a istovremeno i pokušaj banalizacije i bacanja prašine u oči javnosti.

„Ne bi me iznenadilo da se sutra pohvali da je lično naredio ubistvo Olivera Ivanovića, da je lično naredio da helikopter menja odredište, da je lično uništio dokaze o ubistvu Stanike Gligorijević, da je lično naredio da se smakne Vladimir Cvijan“ rekao je Atanacković.

On je ocenio da je normalizacija kriminala u Srbiji svakodnevna stvar, ali da ako nakon Vučićevih izjava ne bude adekvatne i masovne reakcije, naprosto više neće biti kraja pa ni odgovora na njegova pitanja
„pa šta“ i „šta mi možete“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan danas o tome ko su kompletni idioti, kako ih je svojevremeno nazvao, koji su rušili u Savalami, odgovorio da je on doneo odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari