"Bacila pod noge svoje znanje i zvanje": Sagovornici Danasa o slaganju ministarke Kisić s izjavom Jovane Jeremić koja je poistovetila proteste s tragedijom u "Ribnikaru" 1 Foto: ATAImages

U fašizmu uvek postoji razlog zašto se treba osećati neprijateljstvo prema drugom i drugačijem. Izjave Vučićevih poltorna za nas su snažna motivacija i opomena da nema odustajanja, a da bi se pridružila ruženju opozicije, ali i naroda, dr Kisić je bacila pod noge svoje znanje i zvanje, kažu sagovornice Danasa komentarišući to što je i ministarka Darija Kisić u emisiji kod Jovane Jeremić izjednačila građanski protest „Srbija protiv nasilja“ sa ubistvom dece u Ribnikaru.

Voditeljka jutarnjeg programa na Pinku Jovana Jeremić uporedila je proteste „Srbija protiv nasilja“ sa počiniocem masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

U videu koji je objavljen na Tviteru može se čuti da je rekla i da se na protestima vrši „sekundarna viktimizacija“.

„Da se neke svoje političke frustracije, jer to su frustracije, oni na ovakav način pokazuju frustracije prema vladajućem režimu, koji ne mogu da dobiju na izborima, na ovakav način sprovode“, rekla je ona. Dodala je i da je njoj „to tragično za jedno društvo da uopšte postoje takvi ljudi“.

Na sve to njena gošća, ministarka za brigu o deci i porodici klimala je glavom, potvrđujući da je Jeremićeva u pravu.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, za Danas kaže da je to potpuni gubitak kompasa.

– I moram reći lupetanje koje ne priliči doktoru medicinskih nauka. Da bi se pridružila ruženju opozicije, ali i naroda, dr Kisić je bacila pod noge svoje znanje i zvanje – navodi ona.

A Dragana Rakić, potpredsednica DS, najavljuje za Danas da će Pink biti ugašen, a Jovana Jeremić, Darija Kisić kao i sve druge sluge režima koje šire mržnju odgovaraće za svoja dela.

– Učestale, svakodnevne, opasne izjave glasnogovornika organizovanog kriminala nas dodatno obavezuju da istrajemo u nameri da omogućimo ispunjenje zahteva nezadovoljnih građana na veličanstvenim protestima. To će biti prvi korak u realizacija zajedničkog cilja, uređenoj državi. Ne postoji mogućnost da odustanemo od normalnog života. Izjave Vučićevih poltorna za nas su snažna motivacija i opomena da nema odustajanja – ističe ona.

Dok Biljana Stojković, kopredsednica Zajedno, imavelike sumnje u to da su mnogi u SNS, uključujući funkcionere, svesni šta rade.

– Otvorenim prozivkama ljudi koji učestvuju na protestima, a na udaru su trenutno naviše glumci, obeležavaju građane koji su „neprijatelji države“ i time stimulišu njihovu stigmatizaciju i progon. Tako nešto se dešavalo u nacističkoj Nemačkoj, razlika je u kriterijumu razvrstavanja, a efekat sličan – kaže ona za Danas.

Kako dodaje, tako su građani na protestima obeleženi i naciljani.

– U fašizmu uvek postoji razlog zašto se treba osećati neprijateljstvo prema drugom i drugačijem. I uvek se argument širi kroz izazivanje emocija koje se onda šire kao požar. Gde ćete veću emociju od straha za decu! Kao jako dobri učenici ove ideologije, naprednjaci će učiniti šta im ona nalaže. I tome trenutno prisustvujemo – zaključuje Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari