Bajden čestitao Vjosi Osmani 15. godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova 1Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden uputio je čestitku predsednici Kosovo Vjosi Osmani povodom 15. godišnjice proglašenja nezavisnosti.

Bajden je istakao da su poslednjih godina Kosovo i SAD ojačale demokratske institucije, kako bi na pravičan i efikasan način omogućili dobro upravljanje, vladavinu zakona i mogućnosti za građane u obe zemlje, prenosi Slobodna Evropa.

„Zajedno smo se zalagali za naše zajedničke vrednosti – uključujući podršku narodu Ukrajine dok se brani od nepravedne i ničim izazvane agresije Rusije,“ naveo je Bajden.

On je dodao da će Sjedinjene Države nastaviti da podržavaju integraciju Kosova u evroatlantske institucije i dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom, uz posredovanje EU.

„Pozdravljamo vaše prihvatanje predloga Evropske unije o normalizaciji, sa konačnim ciljem međusobnog priznavanja, što bi pomoglo da se obezbedi mirnija i prosperitetnija budućnost za narod i Kosova i Srbije,“ istakao je Bajden u pismu Osmani.

Poručio je da se, dok Kosovo nastavlja da se razvija i napreduje kao multietnička, suverena i nezavisna zemlja, raduje jačanju partnerstva i produbljivanju prijateljstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari