Bakić: Vlast ne veruje narodu, a narod vlasti 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ozbiljna je stvar u pitanju, a mi smo prilično neozbiljni i to pokazujemo svaki dan.

Pritom smo bahati, vičemo i obraćamo se nepristojno, a ljudima nimalo nije lako. Ovo je ozbiljna pošast koja se dešava nama i celom svetu. Pogotovo zbog toga treba imati mere u obraćanju ljudima i načinu kako se stvari saopštavaju, a oni kao da se utrkuju ko će da bude grublji i nepristojniji – poručuje za Danas arhitekta Dragoljub Bakić, sa kojim razgovaramo o tome kako na njega utiču dodatne mere zabrane kretanja uvedene u cilju suzbijanja korona virusa.

On kaže da i bez korona virusa ima mnogo problema, jer mu je supruga teško bolesna. Bakić, prema sopstvenim rečima, pokušava da razume ovo što nam se događa, ali priznaje da mu je na ličnom nivou povređeno dostojanstvo.

– Ono što se sada demonstrira i što postaje jesno je nepoverenje u institucije, nepoverenje vlasti u narod i nepoverenje naroda u vlast… Sve to sad dolazi do izražaja. Sve je urađeno bahato i neozbiljno, kako se već cela država vodi. U nedelju kasno uveče čujete za vanredno stanje, a onda vam sutra smeta pa vičete i nepristojno se ponašate prema svojoj starijoj populaciji zato što su oni izašli da kupe ono što im treba. Ja, na primer, apsolutno nemam ono što mi je potrebno, jer jednostavno nisam stigao da kupim. Juče do deset sati što sam našao, našao – navodi Bakić.

On dodaje da su mu potrebne i mnoge stvari iz apoteke, a da toga više nema. Bakić zbog svega navedenog poručuje da čovek jedino može da shvati da je kod nas sve naopako.

– Zar nije naopako jedne nedelje reći da je sve to smešno i kliberiti se pred celim svetom, a da se onda kroz nekoliko dana saopštavaju tako ozbiljne stvari, uz viku, nepristojno obraćanje i pretnje. Na kraju krajeva, svakog dana u suštini imamo ulivanje straha ljudima. I ta „trojka“ sa automatima koja maršira… Šta znači policijski čas? On nigde nije uveden, samo kod nas. Vlast plaši narod. Zašto to radi? Treba njih pitati – ukazuje Bakić.

On ističe da je snabdevanje otežano i da sve što se kupi brzo nestane. Bakić smatra da možda nije trebalo drastično ograničiti kretanje, to jest, kako kaže, „zatvoriti nas od preko 65 godina da nemamo apsolutno nikakve mogućnosti“.

– Mislim da je to moglo i malo drugačije, makar da samo mi „matori“ imamo mogućnost da u ranu zoru nešto možemo da kupimo. Ovo je sve toliko drastično i odjedanput – zaključuje Bakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari