Basta traži od Dačića da se izjasni o Vulinu 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO PRIVREDE SRBIJE/Zoran Vujasinovic

„Ivica Dačić kao koordinator službi bezbednosti morao bi da objasni građanima Srbije ulogu Aleksandra Vulina, ali i da odgovori zašto ne štiti državne i nacionalne interese“, smatra Rade Basta, sada već bivši ministar privrede, a povodom odluke Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD ) protiv direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

U direktnom obraćanju šefu diplomatije , Basta pita Daćića da li će se oglasiti po pitanju optužbi da je Vulin umešan u koruptivne poslove, sprovođenje destabilizujućeg ruskog uticaja u regionu i poslove međunarodnog organizovanog kriminala.

„Poštovani gospodine Dačiću, s obzirom na to da se nalazite na poziciji sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i da koordinirate rad službi bezbednosti, da li ćete se oglasiti po pitanju američkih sankcija koje su uvedene prvom čoveku obaveštajne agencije Aleksandru Vulinu? Kao neko ko se nalazi na izvoru obaveštajnih informacija, da li ste upoznati sa ovim optužbama? Da li ste, s obzirom na to da kao koordinator službi bezbednosti predstavljate most između donosioca političkih odluka i službi bezbednosti, svesni političkih posledica sa kojima se Srbija suočava zbog nedostatka adekvatne reakcije“, pita Basta.

Njegovo pitanje Dačiću je i da li je spreman da objasni narodu zašto ne štiti državne i nacionalne interese.

„Nema opravdanja za guranje pod tepih ovako bitnih informacija“, poručuje Basta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari