Bastać pozvao na zajedničku kontrolu izbora 1Foto: Fonet TV

Grupa građana „Šta radite bre“, koju u kampanji za gradske izbore u Beogradu predvodi Marko Bastać, aktuelni predsednik opštine Stari grad, poziva sve političke aktere ali i ostale zainteresovane da se dogovore o zajedničkoj kontroli izbornog procesa.

Oni dodaju da ako već kao temu nopozicija nije uspela da nametne zajedničke zahteve za fer izborne uslove i da definišu set aktivnosti u cilju sprečavanja zloupotrebe medija, budžetskih sredstava i javnih funkcija, onda je neophodno da na profesionalan način makar da zaštite svaki dobijeni glas.

„Za to su nam neophodni motivisani i kvalitetni ljudi kojima ćemo obezbediti obuku i učiniti ih za javnost prepoznatljivim. Proces regrutacije čuvara vašeg glasa i njihove obuke treba početi što pre“, navodi se u saopštenju.

Grupa građana „Šta radite bre – Marko Bastać“ navodi da ima jasan plan kako da se to ostvari. „Što više političkih aktera uzme učešće u ovoj aktivnosti to je verovatnoća da ćemo je kvilitetno uraditi veća. Građani to od nas očekuju. Ne smemo dozvoliti da se i mi nađemo u situaciji da nas nakon izbornog dana građanke i građani pitaju „šta radite bre“, ističu u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari