Bastać: Vlast sinoć prekršila niz zakona 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) Marko Bastać ocenio je da su predstavnici vlasti posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost prekršili Ustav Srbije i brojne zakone, a gotovo svi mediji zloupotrebljeni su i pretvoreni u saučesnike pri grubom kršenju zakona.

Bastać je u saopštenju naveo da je zarad povećanja rejtinga i prikupljanja jeftinih političkih poena, posle te sednice emitovan „uzmemrijući sadržaj stravičnog nasilja“ i fotografije žrtava i to u direktnom prenosu konferencije za medije koju je organizovao politički vrh države.

„Imajući u vidu da je prikazivanje pomenutog sadržaja najavljivano senzacionalistički danima i da njegovo emitovanje ni pored upozorenja nije sprečeno, možemo zaključiti da je saučesnik u ovom gnusnom događaju i Regulatorno telo za elektronske medije (REM)“, rekao je Bastać.

Državni vrh nastupom posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost prekršio je Ustav, Zakon o elektronskim medijima, Zakon o javnom informisanju i medijima, Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, a prekršen je i Kodeks novinara Srbije, navedeno je u saopštenju Kancelarije za lokalne i inovativne politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari