Bećiri (OIK) Bujanovac: Do 18 sati u Velikom Trnovcu glasalo 460 od 1.089 birača 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Peti ponovljeni izbori na Biračkom mestu broj 6 u zgradi OŠ „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu u bujanovačkojopštini protiču bez za sada prijavljenih problema, potvrdo je za portal Danasa Fejzi Bećiri, predsednik OIK u Bujanovcu.

„Do osamnaest sati na biračkom mestu glasalo je 460 birača od ukupno1089 sa pravom izjašnjavanja. Izlaznost je i veća, jer je Biračkom odboru kako mi je preneto podneto ukupno 143 zahteva za glasanje van biračkog mesta“, rekao je Bećiri za Danas.

On navodi „da do sada OIK-u nije prijavljena od bilo koje političke stranke bilo kakva nepravilonost“.

Na biračkom mestu u VelikomTrnovcu je ukupno 32 člana Biračkog odbora uključujući i zamenike, kao i specijalne izaslanike RIK.

Izbori u Velikom Trnovcu, najvećem selu na jugu Srbije naseljenom etničkim Albancima, ponavljaju se danas po peti put, zbog prigovora SPS-a i liste „Koalicije Albanaca -Ujedinjena dolina“, čiji je nosilac Šaip Kamberi.

Mustafa (NSA): Najvažnije je da se glasanje odvija u demokratskoj atmosferi

„Najvažnije u ovom trenutku je da još jedno ponovljeno glasanje u delu Velikog Trnovca protiče bez incidenata i nepravilnosti, što nikome ne treba“, rekao je u izjavi za portal Danasa Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

On je ocenio da „peti krug glasanja pokazuje demokratski kapacitet ovdašnjih birača, koji ne žele nikakve incidente, ali i ne prihvataju pritiske i omalovažavanja“.

Listi Koalicija Albanaca – Ujedinjena dolunana čelu sa Šaipom Kamberijem, predsednikom Partije za demokratsko selovanje (PDD) za poslanički mandat neophodno je više od 610 glasova. U tom slučaju lista oko SPS imala bi jedan poslanički mandat manje u novom sazivu Skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari