Beli Preletačević prikupio 52.000 potpisa 1Foto: tviter/belisamojako

Ljubiša Beli Preletačević, predsednik mladenovačke stranke Sarmu probo nisi (SPN), danas je počeo da skuplja potpise za kandidaturu za predsednika Srbije. Kako kaže za Danas, do sada je prikupio 52.000 potpisa.

– Danas u 9. sati smo u Mladenovcu počeli sa sakupljanjem potpisa. Odziv građana je sjajan. Za tri sata skupili smo 46.000 potpisa, a ići ćemo danas do 100.000! Od ponedeljka krećemo dalje po Srbiji. Organizovaćemo sakupljanje potpisa u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu… – kaže Beli.
Budući da poslednji ulazi u predsedničku trku, Beli kaže da ima malo vremena, ali poručuje da nema sekiracije.

– Nadam se da ćemo donacijama do subote skupiti 500,600.000 dinara koliko nam treba za overu potpisa – kaže Beli.

Beli je siguran i da će ući u drugi krug izbora i poručuje: „Samo jako, bez sekiracije!“.

Inače, beogradski mediji javljaju da su specijalne jedinice MUP Srbije izvršile pretres u nekoliko kafića u Mladenovcu, ali nije poznato da li je to u vezi sa prikupljanjem potpisa Preletačevića. Kako piše “Blic”, oko 60 pripadnika specijalnih jedinica u maskiranim uniformama i naoružani automatskim oružjem pretresaju nekoliko kafića u centru grada i legitimišu goste.

Specijalci su se tokom dana mogli vdeti u centru grada, na ulicama, u parku, a jedna ulica je i zatvorena za saobraćaj, saznaje B92. Iz MUP-a za sada nema zvaničnih informacija o akciji policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari