Beograd ne može dati Kosovu članstvo u UN

Danas imao uvid u "Zlatiborsku povelju" - 30 tačaka Saveza za Srbiju

Ostavite komentar


  1. U Ustavu ne stoji da je moguc Referendum o drzavnoj teritoriji, znaci i ovi bi ga krsili ali „demokratski“.

    1. Bio je Referendum o Ustavu, ali na njemu nisu glasali Albanci
      U tom slucaju nije bila dovoljna izlaznost, odnosno, Ustav bi bio nevazeci, ako je tada Kosovo bilo deo Srbije.
      Bizarna je cinjenica da Kosovo tada nije ni proglasilo nezavisnost, odnosno, da je, bar tehnicki bilo deo Srbije. Zahvaljujuci mudrom Kostunici, kome je bilo zapelo da bude usvojen njegov Ustav, Srbija je tada Albance gledala kao strane drzavljane, odnosno, dobrovoljno ih se odrekla.
      To, naravno, ima posledice – usvajanjem Ustava Kostunica se odrekao Albanaca, odnosno Kosova – zar ne?
      Ne moze i babe i zabe, pardon, i Kosovo i Ustav… To tako izgleda pravno, a to je i otvorilo put za proglasenje nezavisnosti Kosova, sto je zapecaceno i overeno mudrom politikom ‘Predsednika celog sveta’ druga Vuka Jeremica u UN, sto je povuklo i medjunarodno priznanje Kosova od oko 50% drzava clanica…
      Izvinite, sta je tu greska sadasnje Vlade? Sta se od njih ocekuje? Da se prave da nista nije ni bilo, jer se to nekome ne svidja? Da glume da je Kosovo pod njihovom jurisdikcijom? Ili se samo zeli da se operu ruke onih koji su u gubljenju Kosova ucestvovali?

  2. Vreme je za Srbiju da menja kurs takozvanog (laz patriotizma-kako kaze D.Cosic)i da vrati svoj narod na putu mira na Balkanu.Kosova jeste Republika,u toj zemlju zive i srbsko nacionalno manjina koja ima sva prava po ustavnom kodu,prema tome nema vise izgublenog vremena,,historije,,izmedju Albancima i Srbima.Nem vise dva arsina:Srbija na EU i struge strane pravi,,rat,,protiv Albancima i Kosova.
    Albanski narod od vreme (1844-1999)nikada nisu priznali Srbiju kao svoje drzave,anda sta treba reci sada kada Kosova se odvajala zauvek od Srbije i sada hoda na svom putu kao svi narodi bivse Jugoslavije.Za sva vemena ,,historije,,
    izmedju dy naroda Albanaca i Srbi,nema nijedog coveka osim Dimitrije Tucovic,koji jedan put je rekao,,dosta unistenje Albanaca,,(sic!).U Srbiju nema takvog coveka bar za jedan rec za Alabance ka narod i kao ljudi u ovom prostoru Balkana,koji rekao bar jedan ludski rec i svoje verline ne merznje prema tog naroda…Nego samo negiraju sva losa,,historija,,za Albance i za Kosovu.
    Budite kako treba i kako trazi EU za juznog naroda i za Srbiju.Dosta vise sa ,,historijom,, kao laz i mrznje prema (ne)srbskim narodima i Albancima na Kosovu.Kada mozem da vidimo nova e demokratrska Srbija…?

    1. Primecujem da ne poznajete najbolje srpski jezik, znaci da vam je u toj drzavi Srbiji omoguceno skolovanje na i upotreba albanskog, ali niste je postovali dovoljno da naucite srpski.

      1. Da ne budem previse demagog – Srbija je IZDRZALA 500 godina pod turcima , sumnjas li uopste da ce izdrzati vreme epohe koja se raspada ? DO GODINE U PRISTINI , I KUMANOVU ?? Koji je to Mesija …… koji smatra da moze rešiti hiljadugodišnje sukobe , …… taj neka malo ohladi . Ako mu djedo ima tapiju na AP Kosovo i Metohiju , moze svoje prodati
        Ko je velikaš , koji ima nameru , prodati , i predati Srpsko Kosovo i Metohiju ? Mrljavi Tadic , neobavesteni …. nisu rasprodali Srbiju kao g Nikolic , i g Vucic . Kome verovati – nikom . Zamrznuti sve , ukloniti Vuciceve granicne prelaze , dati srbima sve beneficije i povlastice , za bavljenje legalnim poslom , uz automat , da ga nosi 24 sata dnevno . Da se ne ponovi Koncert Beo filharmonije u Gracanici , kada su Srbi vratili UNMIK -u , 3-4 000 dugih cevi , a svirala gudala Vuciceva , a ko ce sada da zasvira kada projuri ROSU ? Ma blokada bre , na sve strane , koji Vucic , koji Nikolic , jedina partija kojoj pripadam zove se SRBIJA .

  3. Ako Beograd ne može dati Kosovu članstvo u UN, onda Beograd ne može ući u EU i Beograd ne može dobiti kredite od zemalja Zapadne Evrope, Amerike, MMF-a, Svetske banke, itd. Jednostavno, zar ne?

    1. Beograd niko ni ne pita, niti Beograd moze da da ili spreci bilo sta u UN. Sve sto je Beograd mogao da uradi po tom pitanju se zavrsilo stetnom i katastrofalnom licnom promocijom Vuka Jeremica u UN…
      Od Beograda se samo trazi da se odnosi sa Pristinom odvijaju u nekakvim leganim i zakonskim okvirima. Sto se bude duze odlagalo, kao i uvek ranije u mudroj politici Srbije, to ce zahtevi biti ispostavljani u tezem i konacnijem obliku. Za sada se trazilo da se uspostave nekakvi odnosi, kao izmedju BRD i DDR (istocne i zapadne Nemacke), bez direktnog priznanja. To moze da se promeni, zahvaljujuci populistickim nacionalistima, koji Srbiji stalo pucaju auto-golove. Moguce je da se zbog stalnog odlaganja i ucestalih incidenata sve zavrsi jasnim i nedvosmislenim priznanjem, ali samo posle jos prognanih, jos ubijenih i jos unistenih decenija…
      Dakle, niste u pravu – nisu u pitanju ni clanstvo u EU, ni MMF, ni krediti, vec ljudski zivoti i opstanak Srbije!

      1. Ivan Stefanović je u pravu. Prestanimo s besmislenim preganjanjem. Dame i gospodo, mućnite malo glavom za dobrobit svih! Ogroman je interes u pitanju. Radi se o opstanku nacije.

    2. @Philippe de Mounthotten

      Kao prvo, ne podrzava citav zapad legalizaciju velikoalbanske mafijasko.nacoske paradrzave na Kosovu, tu su Spanija, Grcka, Slovacka, Rumunija i Kipar. Kao drugo, postoje i druge dretu zave na svetu koje su u stanju da Srbiji daju kredit, npr. Kina koja uskoro po svemu nadjacava USA. Kao trece, ko tebe sta pita.

  4. Иван Стефановић је заражен Вучићизмом,а то није ни мало безазлена болест јер болесник мисли да је то нормално а није.Много му смета Вук Јеремић као и Вучићу.Иване Стефановићу дали је Јеремић дао позивни број Косову,дали је сретао судије да се укину пред Тачијем,дали је он ушао у коалицију са крволоком Харадинаја,дали је он цртао мету на леђима Оливера Ивановића и има још много тога.Не знам колико имаш година али и мачићи прогледају за десетак дана,а неко ето целог живота буде слеп код очију.

  5. Sve su pogodili!!! Bravo!!! Oduševljeni smo. Samo da se mi dokopamo vlasti, pa posle toga može i WW3..

  6. Draga opozicijo! Gde Vam je lustracija? Gde Vam je proterivanja SVIH koji nemaju drzavljanstvo Republike Srbije? Gde Vam je proterivanje migranata? Gde Vam je zabrana SPS-a, SRS, SNS. Niste nista bolji! ZASTO NIKO od Vas nece da me primi?????????????????????????? Niste nista manje zlo od SNS-a i AV

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.