Beograd traži reagovanje EU na najavu zabrane posete Vučića Kosovu

Ostavite komentar


  1. Zamislite da pred izbore u Rusiji dođe Tramp i sa Crvenog trga pozove građane da glasaju za proameričkog kandidata.

  2. Iskreno receno, a sta bi Vucic i radio po Kosovu? Huskao bi jednu grupu Srba na drugu grupu Srba i svojim autoritetom trazio da se glasovi daju grupi Srba koja je bila Haradinajev koalicioni partner. Iskreno govoreci, a zbog cega je ta opcija bolja od opcije „drugih Srba“. Zna li nadvrhovnik da je smenjivost vlasti dobra za demokratiju? Verovatno zna, ali gde njega briga za demokratiju. Samo vlast, samo mi, samo ja. Psiho.

  3. Iako nam je potpuno jasno da EU ima obavezu da reaguje na ovakve skandale koje čini Priština.Takođe nam je jasna i njihova politika duplih aršina tako da neće reagovati. To će dati još veći motiv Srpskom narodu da izađe u što većem broju na izbore.

  4. Sa vazecim pasosem mogu svi gradjani uci na Kosovo, pa i gradjanin Srbije g-din Vucic. Slicno se ponasa i direktor kancelarije u Zubinom potoku Marko Djuric (pokazuje pasos na granici). U cemu je sada problem ….??

    1. @saka*** Već je rekao:“ Priznajemo vašu nezavisnost i državu Kosovo“! Šta još,more?!

    1. Zašto je to bezobrazluk?
      Da li bi prvorođeni dozvolio Tačiju miting ispred skupštine Srbije?

  5. Ako su Ziberaj i Pacoli „državljani Srbije“ onda su to i ostali kosovski Albanci,zar ne? Pa kako to da država Srbija i njima,ako su ekonomski ugroženi,ne šalje pomoć u hrani,odeći,obući,ogrevu,novcu,agregatima za struju(naročito zimi),poljoprivrednim mašinama,stoci…već samo Srbima?! Zar to nije diskriminacija na etničkoj osnovi,a koju zabranjuje srpski Ustav,druže Marko? Ispada da Srbija NE poštuje vlastiti najviši zakonski akt i svoje državljane koji nisu Srbi! Hoćete Kosovo ali bez 90% njegovog stanovništva,zar ne?!

    1. Odgovor na zadnje pitanje glasi: Tako je!! I upravo oko ovog pitanja i odgovora se sve vrti u krug već godinama, decenijama, a što ne reći i stolećima. Sva dalja objašnjenja su suvišna i demagoška tako da rešenje zamršenog kosovskog čvora nije na vidiku. Bar ne kako bi mi to želeli.

  6. Ni Kosovo ni Srbija nisu članice EU tako da ona nema šta da reaguje!Posredovanje u pregovorima je druga stvar,a i to ide „k’o suv u ….“,da ne kažem šta ! Uostalom,kako Markić objašnjava zabranu poseta Srbiji jednom akademiku sa Kosova,njegovoj rodbini ili kosovskim karatistima takmičenju u N.Sadu? To je bila,kao,“sloboda kretanja“?

  7. Pomoći će mu Đurići da uđe na Kosovo,taj ima vezu u ROSU!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.