Bez državnih obeležja Srbije na komemorativnom skupu bivšem pripadniku OVMPB u Bujanovcu 1Komemoracija u Domu kulture u Bujanovcu. Foto:Folonline Jeton Ismailji

U Domu kulture „Vuka Karadžić“ u Bujanovcu danas je održana komemorativna akademija povodom pete godišnjice od smrti Jonuza Muslijua, bivšeg političkog komesara Oslobodilačke vojske za  Preševo, Bujanovac i Medveđu (OVPBM) na kojoj nije bilo zastave Srbije, već samo Republike Albanije.

Komemorativnoj akademiji prisustvovali su članovi Partije za demokratski progres (PDP) koji je Musliju osnovao nakon državne amnestije kao pripadnik nelegalne vojne formacije, kao i predsednik Opštine Bujanovac Nagip Arifi, lider Demokratske partije (DP).

Sin Jonuza Muslijua, Šćiprim je predsednik Partije za demokratski progres (PDP) i zamenik predsednika opštine Bujanovac. Jonuz Musliju njegov otac bio je poznat po radikalnim političkim stavovima, a jedno vreme obavljao je i funkciju potpredsednika Koordinacionog tela za opštine juga Srbije.

Bez državnih obeležja Srbije na komemorativnom skupu bivšem pripadniku OVMPB u Bujanovcu 2
Bez zastave Srbije, samo zastava Republike Albanije. Foto:Fonoline Jeton Ismailji

Komemorativnoj akademiji nije prisustvovao Narodni poslanik u Skupštini Srbije i lider Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, kao ni predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa, kao ni predstavnici političkih partija iz Preševa, Demokratske alternative (DA) Šćiprima Arifija i Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe, bivšeg predsednika preševske opštine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari