Bežinarević: U Majdanpeku ponavljanje glasanja na nekoliko biračkih mesta, ulažemo još prigovora 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Kopredsednik pokreta „Jedan od pet miliona“ Martin Bežinarević izjavio je danas da je izborna komisija u Majdanpeku donela odluku o ponavljanju izbora na nekoliko biračkih mesta, i da je on uložio još prigovora.

„Izbori u Majdanpeku će, zbog ogromnog broja nepravilnosti, po svemu sudeći biti oboreni na svakom šestom biračkom mestu, a glasanje ponovljeno“, naveo je u saopštenju Bežinarević, nosilac liste „Može i drugačije“ na lokalnom izborima u Majdanpeku.

On je dodao i da je članu njihovog biračkog odbora u selu Leskovo pretio smrću kandidat za odbornika liste Srpske napredne stranke (SNS), koji je „razvozio članove biračkih odbora na teren, čime je prekršio zakonom propisanu izbornu tišinu“.

„Kandidat SNS-a je obilazio kuće i to sa članovima biračkog odbora, u Golubinju je došlo čak i do tuče. Izbori na ovim mestima moraju biti ponovljeni“, ocenio je on.

Prema njegovim rečima na biračkim mestima u Donjem Milanovcu, u selima Klokočevcu, Kopanoj glavici i Debelom Lugu već je doneta odluka o ponavljanju izbora, a kako je dodao, danas je predao prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji sa zahtevom za ponavljanje glasanja i u selu Leskovo.

„Članovi Srpske napredne stranke su zgazili na čast i dostojanstvo svih Majdanpečana. Ne smemo da dozvolimo da i ova krađa prođe nekažnjeno“, naveo je Bežinarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari