Biljana Stojković: Mnogi su spremni za radikalizaciju protesta 1foto FoNet Aleksandar Barda

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković  je danas  kazala da je osnovna poruka protesta „Srbija protiv nasilja“ da se traži odgovornost, te izrazila uverenje da su mnogi spremni za njihovu radikalizaciju.

Ona je, u autorskom tekstu „Čarobne reči: stid i odgovornost, za koje vlast ne zna“, navela i da ti protesti „ne smeju stati“, te da se „borba mora pojačati“, prenela je stranka Zajedno.

Kazala je da je „osnovni zadatak u procesu popravljanja države jeste vraćanje osećanja stida u društvo“, jer, kako je dodala, “ stid je osnova za razvijanje individualne odgovornosti“.

Ocenila je da se „naprednjačka vlast zasniva na kreiranju haosa i neprekidnih trusnih poremećaja“, te da je „potpuno logična njihova tendencija da se kroz medije, javne ustanove i politiku promovišu nekultura, korupcija, nepoštovanje, nasilje… – jednom rečju, brisanje stida“.

„Osnovna poruka protesta „Srbija protiv nasilja“, srž svih zahteva koji su ispostavljeni vlastima, ubada u sam centar naših problema – traži se odgovornost“, navela je ona.

Ukazala je da nije rekla bilo šta novo, ali možda je, kako je ukazala, „zgodno svesti stvari na njihovu suštinu“.

„Napipali smo, i građani i opozicioni političari, šta jeste kancer sa metastazama koji nas jede, razara i poništava“, dodala je Stojković.

Prema njenim rečima, sve ovo su razlozi zbog kojih protesti ne smeju stati.

„Ili se lečimo ili nestajemo. Beskompromisna borba je jedini put i naš društveni usud“, smatra ona.

Kazala je i da je „poruka i za građane i za opoziciju uključenu u organizaciju protesta takođe jasna“, i da je to, kako je ukazala, „borba se mora pojačati“.

„Verujem da su mnogi spremni za radikalizaciju, za ulivanje veće snage i volje, za upornost i noći pod otvorenim nebom. Znam mnoge koji to definitivno jesu“, navela je ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari