Bisljimi ima onlajn sastanak sa Lajčakom, najavljuje novi susret na najvišem nivou 1foto: Tviter, Besnik Bisljimi

Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je, uoči onlajn razgovora sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom o narednim koracima u dijalogu, da je danas izveštavao Komisiju za EU integracije Kosova i najavio mogućnost održavanja sastanka na visokom političkom nivou „vrlo brzo“, preneo je portal Kossev.

Popodne imam onlajn sastanak sa Lajčakom i biće definisani naredni koraci. Mislim da bi vrlo brzo trebalo pozvati na sastanak šefova država, jer je to obaveza Brisela, tako da će do marta biti završeni pregovori za normalizaciju prema izjavi Đozepa Borelja i prema njoj moramo izraditi sporazum za normalizaciju do kraja marta, rekao je Bisljimi.

Prilikom podnošenja izveštaja Komisiji za EU integracije poslanica iz redova Demokratske partije Kosova Bljerta Delji optužila je kosovsku vladu za „neuspeh u dijalogu, nepromišljene i detinjaste postupke“, na šta je Bisljimi odgovori da bi „bilo sramota da ima samo četvrtinu informacija o tome kako je Kosovo bilo predstavljeno u dosadašnjem dijalogu i pre 2021. godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari