Bisljimi: Sledeće nedelje donosimo odluku o srpskim tablicama, uključujući i KM 1Foto: FoNet/AP

Zamenik kosovskog premijera, Besnik Bisljimi (Bislimi), rekao je da će sledeće nedelje biti doneta odluka vlade koja ukazuje na to kako će da se tretira pitanje registarskih tablica sa Srbijom.

Bisljimi je rekao da će sledeće nedelje biti objavljen plan Vlade Kosova koji će se baviti pitanjem tablica KM.

„Uspostavili smo reciprocitet za registarske tablice 2021, kao rezultat toga došlo je do velikih tenzija i MIG je poleteo i to je dovelo do sporazuma 30. septembra. Ovim sporazumom je određen rok od 180 dana za postizanje trajnog sporazuma. Srbija nije uspela u trajnom sporazumu, zbog čega je nama otvorila put da istupimo sa našim planom. Naš plan izlazi sledeće nedelje, gde će se razmatrati i pitanje tablica KM…“, rekao je Bisljimi u ‘Debati plus’.

Inače, specijalni izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Kosovo-Srbija i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslav Lajčak je 13. maja saopštio da nije postignut dogovor o registarskim tablicama u Briselu, na sastanku između glavnih pregovarača sa Kosova i Srbije.

Privremeni dogovor o registarskim tablicama istekao je 21. aprila. Uprkos činjenici da je privremeni sporazum o registarskim tablicama istekao 21. aprila, nakon tog datuma, na automobilima su nastavilo sa lepljenjem stikera na osnovu privremenog sporazuma postignutog u oktobru između glavnih pregovarača Bisljimija i Petkovića u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari