Sutra na severu Kosova protest zbog "tajnog dogovora" oko energetike, organizator GI "Srpski opstanak" 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Građanska inicijativa „Srpski opstanak“ najavila je za sutra u 19 časova protest u severnom delu Kosovske Mitrovice „protiv nepravde, tajnih odluka i netransparentnosti kojima je nanesena neizmerna šteta građanima na Severu Kosova“.

U saopštenju organizatori navode da pozivaju „sve slobodnomisleće građane da se pridruže kako bi izrazili protest“. Građane su pozvali da se okupe kod spomenika knezu Lazaru

Aleksandar Arsenijević, lider Srpskog opstanka, danas je na svom Instagram nalogu objavio video snimak ulaska u distribuciju u Kosovskoj Mitrovici.

Pokušali smo da saznamo iz prve ruke od predstavnika Elektrokosmeta po srpskom sistemu šta se dešava sa licencom koju su dobili i kako će se to odraziti na građane na Severu Kosova. I dobili smo neočekivani odgovor od direktora Ljiljana Đorovića, napisao je Arsenijević.

A odgovor direktora je bio da informacije o licenci Elektrokosmetu nema.

Beograd i Priština su u Briselu postigli dogovor o energetici, po kome firma Elektrosever treba da dobije licencu, što znači da će stanovnici severnog dela Kosova i Metohije početi da plaćaju struju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari