Bivši funkcioneri SNS-a osudili upotrebu sile na protestima ispred Skupštine grada 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Bivši funkcioneri SNS-a okupljeni oko pokreta Uvek za Srbiju osudili su upotrebu sile, pozvali evropske i američke zvaničnike da urade isto a opoziciji poručili da se mora ujediniti.

Pokret Uvek za Srbiju, koju predstavljaju Zorana Mihajlović, Stanislava Pak i Dragan Šormaz, izneli su danas zabrinutost zbog prekomerne upotrebe sile režima na protestima, posle legitimnog iskazivanja narodnog nezadovoljstva ispred Skupštine grada Beograda, izazvanog nezapamćenom krađom glasova.

Pokret Uvek za Srbiju je ukazivao na nasilno i nezakonito sprovođenje izbornog procesa, koji je rezultirao
navodnom pobedom SNS.

Ovaj pokret osuđuje upotrebu sile i brutalnost policije kao i već oprobanu upotrebu huligana, koji infiltrirani među demonstrate, orkestrirano prave haos, provociraju i uništavaju imovinu, što Vučić pripisuje demonstrantima.

Takođe, ističu da svako pozivanje na Majdan u Beogradu od srpskih i ruskih državnika predstavlja poziv na krvoproliće, jer je Majdan bila borba naroda Ukrajine za demokratiju.

Pokret Uvek za Srbiju poziva sve evropske i američke zvaničnike da osude brutalnost režima Aleksandra Vučića, koji koristi sve vidove represije kako se ne bi čuo glas građana i građanki Srbije, koji žele svoje osnovno demokratsko pravo, a to je pravo da slobodno izaberu narodne predstavnike.

Pozivamo opoziciju na ujedinjenje svih aktera, uz prevazilaženje ideoloških i svih drugih razlika, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari