Bocan Harčenko: Neophodno vraćanje pravoslavnim vrednostima 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je danas da su tragični događaji koji su zaadesili Srbiju sigurno i posledica poremećaja u svetu i da je pored povećanja sigurnosti u školama, neophodno „vratiti se pravoslavnim vernostima“.

Želim da izrazim najdublje saučešće zbog tragedije koju su Srbiju zadesile protekle nedelje. Predsednik Rusije (Vladimir) Putin i ministar (Sergej) Lavrov izrazili su saosećanje sa Srbijom. Rusija je, kao i uvek, uz srpski narod“, rekao je Bocan Harčenko za TV Prva.

On je rekao da je predsednik Rusije odmah zatražio detalje o dešavanjima u Srbiji i uputio saučešće predsedniku Srbije.

„Teško je pričati o događajima, to je pitanje pre svega psihologa i stručnjaka, ali ima tu posledica poremećaja u svetu, nametanja tuđih vrednosti, to je delimično posledica svih dešavanja u svetu”, ocenio je Bocan Harčenko.

Rusiji diplomata ukazao je da su u Rusiji zabranjene neke internet platforme, a da su na snazi rigorozne mere i da su to neki od načina prrevencije ovakih događaja.

„Isto tako postoje striktne kontrole o korišćenju oružja, što je sada odlučio i predsednik Vučić da se uradi u Srbiji. Ovo su mere koje idu rame uz rame povratku prema našim pravoslavnim vrednostima, imaju dugoročni karakter”, rekao je Bocan Harčenko.

On je dodao da je manje opasnosti kad „deca rastu na osnovu ovih vrednosti“.

„Neki psihopata postoji, ali mnogo je manji rizik”, ocenio je ruski ambasador.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari