Bogdan Tatić: "Biramo Vračar" ne odustaje od odbrane Vračara, ponavljanjem izbora SNS želi da otme mandate NS i DJB 1Foto: printscreen N1

Opoziciona lista „Biramo Vračar“ i dalje pokušava da oformi većinu u beogradskoj opštini Vračar.

Predsednik Opštinskog odbora Vračar DS Bogdan Tatić za Danas kaže da su predstavnici liste „Biramo Vračar“ počeli razgovore sa predstavnicima DJB i Narodne stranke oko formiranja većine na Vračaru.

Prema njegovim rečima, za odbranu Vračara i izbornog rezultata potreban je dogovor liste „Biramo Vračar“ sa ove dve liste, a većina bi imala 32 od 63 odbornika u skupštine opštine.

Prema preliminarnim rezultatima, lista „Biramo Vračar“ osvojila je 28 mandata, a liste DJB i NS po dva.

Tatić poziva fantomske liste da pokažu i dokažu Vračarcima da to nisu kako tvrde.

– Vračar je potvrdio i podvukao da ne želi SNS vlast koja već osam godina ruši i ruži Vračar. SNS je na Vračaru u padu, kao i svuda, i pokušava da se „održi u životu“ lažnim listama i koje im služe za postizborni period– naveo je on.

Tatić kaže da je sada momenat da svako preuzme odgovornost pred građanima Vračara i pokažu ko su i šta su.

Preliminarni rezultati na Vračaru pokazuju da je SNS osvojio 25 mandata, „Vračar Vračarcima“ 3 mandata, „Zeleni pokret Vračar“ 2 i „Mi smo Vračar“ – 1 mandat.

Podsetimo, opštinski odbor Narodne stranke Vračar na Fejsbuku je sinoć saopštio da neće trčati u koalicione razgovore. „Vlast nije najbitnija, poručuju iz Naordne stranke nakon što su dobili poziv od ostataka opozicije u opštini Vračar da formiraju optštinsku većinu“.

On je za televiziju N1 komentarišući navode NS rekao da u ovom trenutku treba pokazati razumevanje za građane Vračara jer je njihova izborna volja jasna.

– Disonatnih tonova će biti jer je tesno. Vračar je većinski glasao protiv SNS i želi da se skloni sa Vračara – naveo je on.

Upitan o tome šta je sa ostalim listama, ponavlja da su im uputili poziv da pokažu šta su, odnosno da li su fantomske liste ili ne.

On pretpostavljam da će u narednih dana oni ćutati, a da će, kada dođe do momenta za odlučivanje, prići SNS.

Na pitanje o informacijama o ponavljanju izbora na četiri biračka mesta, navodi da misli da se neće ponavljati.

– Da se izađe na ta četiri biračka mesta mi bi ih pobedili. Ja bih voleo ponavljanje, jer bi imali izbore u Srbiji u malom. Ako se odluče za ponavljanje izbora to bi bilo ne zato što smatraju da bi mogli da nas pobede, nego da probaju da dižu lažne liste i jure neki mandat za njih i da ova 32 mandata matematičke sigurne većine ugroze. Da smanje mandate listama NS ili DJB s obzirom na to da su te dve stranke prešle cenzus za nešto malo glasova – zakljulčuje on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari