Ministarstvo za Kosovo i Metohiju je u proteklih 100 dana realizovalo više od 97 odsto planiranih aktivnosti u svim oblastima i rada, izjavio je juče u Osojanu ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

On je povodom 100 dana rada Vlade nabrojao aktivnosti u svim oblastima kojima se Ministarstvo bavilo. Bogdanovićje ponovio da „Vlada Srbije prema Kosovu vodi aktivnu politiku“ diplomatskim i pravnim sredstvima u međunarodnim institucijama i u skladu sa međunarodnim pravom, kao i u pravcu poboljšanja života Srba na Kosovu.

Ministar je istakao da je Srbija ostvarila diplomatsku pobedu u UN i dodao da će se pravnim putem boriti za povraćaj uzurpirane imovine na Kosovu. Bogdanovićje kao prioritete za poboljšanje života Srba na Kosovu označio razvoj malih i srednjih preduzeća, zapošljavanje i stvaranje uslova da ljudi žive od svog rada, kao i poboljšanje komunikacija. Bogdanovići predsednik Koordinacionog centra za Kosovo Zvonko Stevićobišli su juče radove u osnovnoj školi „Radoš Tošić“ i zgradu Zadružnog doma u Osojanu koji se renoviraju sredstvima Ministarstva za Kosovo. Ministar je razgovarao sa žiteljima metohijskih povratničkih sela, a tokom dana posetio Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari