Bogovič: Bojkot izbora nije demokratski potez

Poslanik EP o sastancima srpskih i evropskih parlamentaraca

Ostavite komentar


  1. Još jedna kritika od strane EU opozicije i valjda im je sad jasno da bojkot neće proći i da izbori bili oni sa ili bez SZS biće legitimni. Samo je na njima da odluče da li će okušati sreću da dobiju koje poslaničko mesto ili će sebe osuditi unapred da budu vanparlamentarna stranka naredne 4 godine.

    1. “ Malo morgen.“ …..klasicna zamena teza …BOJKOT je jedini moguci odgovor no ovu “ radikalsko naprednjacku demokratiju “
      EU kritikuje nosioce vlasti ( sns sektu sa trabantima ) zbog nepostovanja OSNOVNIH demokratskih vrednosti
      “ Izbori “ ( u stvari obicno glasanje ) bez opozicije je NE LEGITIMNO , to svi znaju , EU a i Aca jer ne legitimnost povlaci sa sobom PONISTAVANJE svega sto jr uradjeno sa ne legitimnom vlascu ( medju narodni ugovori , priznanja , koncesije i td ) Ne mislite da francuske firme kao VINCI , SUEZ ili VW zele da rizikuju milijarde eura zbog tamo nekog promasenog politicara sa “ vestackim “ rejtingom koji “ demokratskom „promenom vlasti moze povuci pad rezima sa svim moguciù posledicama
      Dakle vanredni , slobodni i fer izbori sa oslobodjenim medijima , u minimalnom periodu od 9 do 12 meseci , hitno procesuiranje za javne uvrede , lazi , blacenje i difamaciju sa “ paprenim “ kaznama

  2. Gospodin Bogovic, sudeci po oksimoronima u izjavi Danasu evidentno nije upucen u srpsku politicku , ekonomsku, medijsku niti pravosudnu stvarnost u Srbiji. Najposle on nemoze jednostrano ocenjivati nedemokraticnost bojkota izbora i povratku opozicije na dijalog u Parlamentu a da pri tom ne navede nedemokraticnost postupaka vlasti koje su dovele i do urusavanja i do napustanja parlamenta i do odluke o bojkotu neregularnih izbora. Takvi povrsni analiticari i funkcioneri, u ovom trenutku nisu potrebni nasoj zemlji koja se nalazi pred ambisom. Hvala Danasu sto ne cenzurisete misljlenje citaoca vasega sajta.

  3. Kome i kada su članovi opozicije dobro Srbiji i građanima donosili? Bojkotuju izbore, jer nemaju ni politiku, a ni pristalice. A još im je vlast kriva za neuspehe, i naravno građani, koji su svakodnevno izloženi uvredama, jer nisu njihove pristalice.

    1. Ja jedem musli sa jogurtom za doručak. Ogadili mi se sendviči. Vidim da Vi nemate nekog izbora, sendvičarite od rane zore?

    2. Vladajuća klika će pobediti na izborima bez obzira da li opozicija izlazi na izbore. Bojkotom izbora dobićemo makar jasniju sliku koliki je broj Srba potreban da Srbiju drži u stanju večnog sukoba sa svetom i sa samom sobom.

    3. Ako po tvojoj stručnoj botovskoj proceni, opozicija „nema ni politiku, ni pristalice“, onda nema nikave svrhe ni da izlazi na izbore, zar ne?
      Naravno vređanjem građana, kao što si tako pametno zapazio (a građani nisu), neće ni privući nove pristalice, što je samo još jedan razlog da ne izlaze na izbore.
      Dakle, sve u svemu, samo si potvrdio da neizlaženje na izbore je sasvim pametna odluka opozicije jer na tim izborima prosto nema šta da traži.
      Ali koliko vidim, to vas botove baš žulja. Pošto opozicja nije ni za šta, „nema ni politike, ni pristalica“, trebalo bi da vi botovi budete oduševljeni što je neće biti na izborima, zar ne?
      Međutim, očigledno niste oduševljeni zbog toga. U ćemu je onda vaš problem?!! Ili ni vi ne vidite logiku, ali pošto vam je rečeno da pišete protiv bojkota, vi to discipinovano to radite i papate sendviče usput?

  4. E samo nam je nedostajalo ovo „strucno“ objasnjenje „demokratije“ u samovolji i diktaturi!
    Trideset godina satanizovanja, a bogme i „umazanih ruku“, potpuni medijski mrak, televizije koje prate i kad otkopca slic, krsenje ustava i dol se spava, deljenje i trosenje narodnih para bez icije kontrole…
    Sve uz savete Toni Blera, Montgomerija, Djulijanija…
    A onda mantre o demokratiji!
    Ko ima pameti i savesti: bojkot i narodna neposlusnost!

  5. Izuzetno je zanimljivo da iz EU dolaze mnogi kojima je zadatak da prisile opoziciju da se vrati u Skupštinu i da izađe na izbore. Pri tom, osim floskula o slobodi medija, dijalogu i sl, ne progovaraju ni reč o onome što vrlo dobro znaju: autoritarnoj vlasti predsednika države i plebiscitarnoj diktaturi koje postoje u Srbiji.
    Parlament nije u blokadi. Radi i udarnički donosi zakone.
    Izbori će imati legalitet, bez obzira ko na njima učestvuje, jer Zakon ne predviđa procenat izašlih da bi izbori bili uspešni.
    Ni rad skupštine, ni budući izbori, nemaju legitimitet demokratije, jer u njima ne učestvuje opozicija. Razlozi za neučestvocanje jasni su čak i onima koji se prave da ne vide i ne čuju.
    Što se mene tiče ja sam odluku doneo. Mislim da svako od nas koji smo građani Srbije treba da razmisli i odluči kako je najbolje za nhega i njegovu porodicu.
    Ovi što dolaze ovde imaju zadatak da nas ubede da idemo na izbore. Pri tom, kako reče Čerčil, baš ih briga šta će se desiti posle, jer oni ne žive ovde.

    1. Gluperda se uhvatila za cenzus, a drive budale traze program? Pa Moroni gde zivite, zar stvarno vam nije jasno da nema normalnih uslova nit medijska objektivnost, zar nevidite da je sve podredjeno jednoj osobi, zar nevidite da su vam mozgovi okupirani i ispravni? Vi takvi bezumni ste direktni saucesnici sa nedemokratskom i opakom vladavinom jedne demonske organizacije?

  6. Postovani gdine Bogovic, pocelo je ogoljavanje istine i skidanje maski sa vaseg autoritarnog pulena, kojem ste vi iz EU srdacno dali legitimitet proevropskog politicara. Nema te sile koja ce naterati opoziciju da pregovara o fundamentalnim ljudskim slobodama i pravu na slobodno informisanje. I dalje ce se nastaviti skidanje maski, ako pratite medijske istupe predsednika drzave, onda ste sigurno primetili da se 5 minuta smeje pa 5 minuta place, sve u istom dahu. Stvari postaju nestabilne gdin Bogovic kako se priblizavamo jezgru istine, a vi iz EU pokazujete sve vecu nervozu kako se na povrsini pomalja pravo lice Aleksandra Vucica.

  7. A sta cemo sa medijskim mrakom, sta cemo sa cutanjem tuzilastva i sudstva sa svim aferama vlasti, sta cemo sa neoostojanjem institucija u Srbiji…??? Glasovi se kupuju sa socijalnom pomocu, ucenama, pretnjama, bugarskim vozovima…Da li je i to demokratski?? Kada se steknu normalni uslovi onda mogu izbori!Ali na takvim izborima ova korumpirana, nepismena vlast nema sta da trazi.

  8. Nebitno je sta EU misli da je demokrataki potez opozicuje i cemu daje podrsku. Nije resenje bojkot, vec dijalog? Majstore nema dijaloga!!! Moras da ukazes ovima na vlasti da dijaloga nema, pa zato postoji bojkot. Dokle ce da salju nizerazredne nebitne predstavnike, koji se jako lose snalaze, a zele da daju savete! Izbora NEMA! A to sto je vama bitno da ovaj prizna Kosmet, to je vas problem! Nismo budale!

      1. Dijalog? Vi videte neki dijalog? U vezi cega? Gde je 7 godina? Odjednom u 15 dana se javlja dijalog izmedju zrelih ljudi…poslednja recenica vam je na mestu….

  9. Grešite, gospodine, bojkot izbora je sasvim legitiman demokratski potez. Kad se on povlači? Kada zbog siledžijskog ponašanja, bahatosti i zloupotreba vlasti opoziciji ne preostane nijedan dugi potez. Mi se sada nalazimo tračno u toj situaciji, otuda i najava bojkota!
    Uostalom, pravo glasa je tačno to – pravo – a ne obaveza, zar ne? Ovog puta svesnoi i namerno biramo da to svoje pravo NE iskoristimo. Šta je tu nedemokratski?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.