Bojan Pajtić: Građani ne razumeju ideju ujedinjavanja DS 1Foto: Twitter / DS

Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da građani ne razumeju ideju ujedinjavanja DS-a.

Birači ne razumeju ili ne smatraju previše ozbiljnim proces u kome se prvo od velike stranke prave male stranke, a onda se te sve stranke ujedinjavaju, ocenio je Pajtić u intervjuu za novi broj Nove ekonomije.

Povodom najava da bi lideri i stranke nastale od DS mogli ponovo da se ujedine sa tom strankom, Pajtić je ocenio da se na „beogradskim izborima, kada je savez DS i nekih bivših DS neslavno prošao, pokazalo da građani ne razumeju tu ideju“.

„Nisam siguran da je to ideja koju mogu da razumeju građani, niti mislim da je baš moguća“, dodao je Pajtić.

Pominjući Savez za Srbiju (SZS), on je rekao da su njegova asocijacija na taj savez Vuk Jeremić, Dragan Đilas i Boško Obradović. „To je iskren odgovor. DS jeste drugačija stranka, (lider DS Zoran) Lutovac je pristojan obrazovan čovek, ali verujem da nema unutar stranke neku aklamativnu podršku za bilo koji jasan politički stav“, kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, ni on 2016. godine nije u stranci imao podršku za bojkot i za mnoge druge svoje postupke.

„To je razlika između liderskih stranaka i partija koje imaju demokratsku tradiciju. Takve partije sa demokratskom tradicijom mogu da budu u situaciji da predsednik stranke može da ima mehanizme i kontrolu iznutra, ali i da bude predsednik stranke a da nema mehanizme i kontrolu. To je usud jedne takve organizacije“, zaključio je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari