Bojkot dve poslaničke grupe 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Poslanici poslaničkih grupa Nova Srbija-Pokret za spas Srbije i Socijaldemokratska stranka – Narodni pokret Srbije saopštili su danas da neće učestvovati u radu Skupštine Srbije do kraja sednice koja je u toku.

Odluku smo doneli motivisani događajima u skupštinskoj sali tokom protekle nedelje, što je samo kulminacija loše atmosfere koja u ovom domu vlada od početka ovog saziva, a za šta, po našem uverenju, najveću odgovornost snosi vladajuća većina, navodi se u saopštenju.

Poslanici ističu da je kontinuirano flagrantno kršenje odredaba poslovnika od strane predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i većine potpredsednika imalo za posledicu izuzetno neprijatne situacije, koje dodatno doprinose urušavanju ionako već poljuljanog ugleda koji srpski parlament ima u javnosti.

Nejednaki aršini prilikom ophođenja prema poslanicima opozicije i vladajuće većine, kao i politika dvostrukih standarda kada je u pitanju izricanje disciplinskih mera, praktično su onemogućili normalno funkcionisanje Skupštine i parlamentarno delovanje opozicionih poslanika, stoji u saopštenju.

Da bi se rad parlamenta u narednom periodu dovede u kakav-takav red, poslanici poslaničkih grupa Nova Srbija-Pokret za spas Srbije i Socijaldemokratska stranka – Narodni pokret Srbije traže da, pre svega, Maja Gojković i predsedavajući sednicama striktno poštuju poslovnik.

Na početku današnje sednice u sali su, osim poslanika vladajuće većine, bili poslanici Srpske radikalne stranke, Dosta je bilo, Demokratske stranke Srbije, Liberalno demokratske partije i Nove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari