Bokan: Iz revolta sam pomenuo Tepić kao prvu Rumunku koja kvari fenomenalne odnose dva naroda 1Izvor: TV Pink/Screenshot

Reditelj Dragoslav Bokan odbacio je danas kritike da je potpredsednicu Stranke slobode i pravde (SSP) Mariniku Tepić vređao na nacionalnoj osnovi, navodeći da „neko pokušava da stvori nepostojeći sukob sa Rumunima“

Gostujući na televiziji Pink, Bokan je kazao da je „iz revolta“ pomenuo funkcionerku SSP kao „prvu i jedinu Rumunku u istoriji fenomenalnih odnosa Srba i Rumuna koja kvari te odnose“.

„Ona kao izrod rumunskog naroda, izdaje principe na kojima stoje odnosi srpskog i rumunskog naroda. Ona je postala prva Rumunka koja pravi haos izmedju dva naroda“, kazao je Bokan.

Ocenio je da „neko pokušava da napravi spin“ od te priče.

„Ne postoji nijedan narod na Balkanu sa kojim Srbi imaju fantastične odnose kao što imamo sa Rumunima. Ni u ratovima se ti odnosi nisu uskomešali“, dodao je Bokan.

On je ranije izjavio da je potpredsednica SSP pripadnik nacionalne manjine „koja mrzi Srbiju i srpski narod“.

„Tepić je studirala rumunski jezik. Iz rumunske je porodice. Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj! Ona je nacionalni neprijatelj, ne samo ideološki i politički“, rekao je tada Bokan.

Izjavu su osudile opozicione stranke i nevladine organizacije kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je funkcionerka SSP „lažov“ i da „ne postoji stvar koju nije uradila protiv naše države“, ali i dodao da je sramota da je neko napada zato što pripada drugoj naciji.

„Apsolutno osuđujem svakog ko bilo koga vređa na nacionalnoj osnovi. Ja Rumune obožavam, i Ukrajince, i Bošnjake, i Mađare i ne dam da bilo ko napada nekog zato što je Rumun ili Srbin. Uvek ću, svuda, na svakom mestu, da izrazim neslaganje s tim, da osudim svaki govor mržnje i isticanje argumenata da je neko ovakav ili onakav zato što pripada nekoj naciji“, rekao je Vučić ranije danas posle obilaska radova na izgradnji depoa beogradskog metroa na Makiškom polju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.