Dveri: Bankarski lobi se ujedinio sa sudskim instancama i javnim izvršiteljima protiv građana Srbije 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović optužio je danas bankarski lobi da se, u saradnji sa sudskim instancama i javnim izvršiteljima, ujedinio protiv građana Srbije koji imaju kredite, a u tome im „asistiraju specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova“.

Najmanje 300.000 porodica u Srbiji ima problem sa bankama koje su ih opljačkale, a država nije reagovala na tu krađu, istakao je Obradović na konferenciji za novinare, na kojoj je sebe u više navrata predstavio kao „budućeg predsednika Srbije“.

On je rekao da su banke, kada su shvatile da imaju 475.000 slučajeva koje moraju da obeštete na osnovu odluke Vrhovnog suda Srbije, angažovale svoj moćni lobi, koji je krenuo to da poništi i „kupili su nekoliko poslanika da se promeni zakon o obligacionim odnosima, koji nije menjan 40 godina“.

Našli su rešenje u predsedniku Vrhovnog kasacionog suda, koji je doneo novo tumačenje i dopunu odluke. Dobili smo tom odlukom opasnost da se sav teret stavi na građane Srbije. Porodice će morati da plate i po 100.000 dinara troškova, ukazao je Obradović.

Vlast se opredelila da stane na stranu stranih interesa i bankarskog lobija, a protiv građana. Sa druge strane, svakodnevno gledamo nemile scene paravojske izvršitelja koji izbacuju porodice na ulice, a zatim prodaju imovinu građana u bescenje. Procenjuje se da je oko 120 000 nekretnina u postupku ili pred postupkom izvršenja, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari