Boris Tadić dobio odgovor od Miroslava Aleksića o učešću na listi "Srbija protiv nasilja": Izneće sve detalje pregovora 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Socijaldemoktarska stranka Borisa Tadića neće biti deo liste „Srbija protiv nasilja“.

To je na društvenoj mreži Iks objavio predsednik SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

„Uprkos tome što smo i danas (četvratak prim. aut) javno pozvani da se izjasnimo i što smo javno to još jutros i uradili, Miroslav Aleksić ispred liste “Srbija protiv nasilja” nas je obavestio da za SDS ipak nema mesta na toj listi. Šokirani smo navedenim razlogom da smo prekasno odgovorili“, napisao je Tadić.

Kako je objasnio, SDS je prihvatila minimum uslova još pre više nedelja odmah na početku pregovora, „kada smo uostalom i postigli dogovor, a danas smo to samo i javno ponovili, jer je Aleksić i danas javno rekao da se čeka odgovor SDS-a“.

„Posebno smo šokirani činjenicom da se ispostavilo da su pregovori sa Aleksićem zapravo bili pregovori o potkupljivanju naših funkcionera poslaničkim mestima da pređu u njegovu stranku, a ne stvarno pregovori o učešću SDS-a na listi “Srbija protiv nasilja”, navodi on.

Kako dodaje, u SDS izražavaju žaljenje zbog toga što je propuštena još jedna šansa za stvarnom zajedničkom borbom i jer se ponovo pod okriljem parole o jedinstvu opozicije zapravo radilo o uništavanju opozicionih stranaka.

„Aleksić je više puta menjao uslove i nakon što je dogovor postignut. Ne želeći da diskreditujemo ovu listu nismo to hteli javno da iznosimo, jer ucene pred kojima smo se našli svakako nisu borba protiv nasilja, već suprotno. Međutim, više ne postoji razlog da ćutimo.I zato ćemo izneti sve detalje pregovora koji su rezultirali preuzimanjem funkcionera SDS-a tokom pregovora, nedemokratskim ucenama i na kraju besmislenim izgovorima. Gradjani imaju pravo da znaju punu istinu“, najavljuje Tadić.

Kako zaključuje, u okolnostima u kojima je svaki procenat bitan, nemamo nikakvo razumevanje za stavljanje ličnih interesa iznad opštih.

„Bili smo uvereni da je Aleksiću cilj jačanje opozicije, a ne izgradnja sopstvene stranke zakulisnim napadanjem drugih opozicionih stranaka“, kaže Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari