Borko Stefanović: Objašnjenje Vučiću – nemate nikakvu većinu 1foto FoNet Zoran Drekalović

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović uputio je objašnjenje, kako navodi, “najboljem studentu prava u istoriji”, Alekdandru Vučiću, povodom njegove najave da SNS u Beogradu ima i legalnu i legitimnu većinu u gradskoj Skupštini.

„Nemate nikakvu većinu, ni legalnu, a još manje legitimnu. Niste legalno stekli mandate jer ste krali na izborima. Zbog uvoza fantomskih birača, plaćanja za glasove i ucena birača, kao i zbog nezapamćene otimačine medija u Srbiji, vaši odbornci nemaju mandate već samo proizvod otimanja narodne volje. Ne možete nikako imati legitimnu vlast jer i pored krađe izbora, pokušavate da kupite odbornike koji su se predstavljali kao opozicija i tako skrpite većinu u gradskoj Skupštini“, navodi Stefanović u saopštenju, prenosi N1.

Pošto građani, kako dodaje, u većini nisu glasali za vlast, čak i na pokradenim izborima, otimanje i kupovina odbornika ne može napraviti legitimnu vlast.

„Čak i u uslovima krađe izbora, vaši SNS, SRS i SPS su dobili 17.000 glasova manje nego 2022, a stranke koje čine našu koaliciju, Srbija protiv nasilja, su dobile 30.000 glasova više. Krađa izbora vam neće proći“, ističe Stefanović u saopštenju.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da postoji većina za konstituisanje Skupštine grada Beograda, kao i da je ona legalna i delom legitimna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari