Borko Stefanović: Vučić je omogućio Izraelu da prizna Kosovo 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

To je još jedno ruganje građanima Srbije i istini, kaže za Danas Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde i bivši zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova, upitan kako komentariše razočaranje predsednika Srbije Aleksandra Vučića što je Izrael priznao Kosovo.

Vučić je, podsetimo, u telefonskom razgovoru sa izraelskim predsednikom Isakom Hercogom, naglasio da je taj potez Izraela „razočarao Srbiju i njene građane“, saopštila je služba za medije predsednika Srbije.

Stefanović konstatuje:“Razočaran je čovek koji je potpisao sporazum u Vašingtonu koji je omogućio da Srbija premesti ambasadu u Jerusalim, a da za uzvrat Izrael prizna Kosovo. To je nezabeleženo u diplomatskoj istoriji”.

– Tako on sada može da se razočarava i što Belivuk (Veljko Belivuk, prim. novinarke) postoji, a režim ga je pravio i čuvao, što Srbiju vode nesposobni i korumpirani sa lažnim diplomama a on ih je postavio. Ljudi koji sprovode najmračniji lopovski i autoritarni režim u Srbiji su kao razočarani stvarima koje sami rade ovom narodu. Pošto su počeli da očigledno i brutalno lažu, kao to da je Đilas zapalio Vinču, oni sad misle da će kroz kontrolisane medije moći i dalje da na brutalnoj laži obezbede mafiji da i dalje vlada. Zato će sledeća godina doneti najvažniji izbor Srbije, mafija ili narod, poručuje Borko Stefanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari