Borović: Narodna stranka zahteva hitno otvaranje dosijea tajnih službi

Ostavite komentar


  1. Podržavam ovaj predlog. Na žalost Vi ste kao civil mogli videti svojj dosije vojnim licima to nisu dozvolile ondašnje „demokratske“ vlasti. Ali zdrušno pozdravljam otvarnje tajnih dokumemata,, a posel toga lustracija.

  2. Pošto vi gospodine Boroviću znate da tajne zslužbe nezakonito prate i prisluškuju sve političare i uređuju politički život u Srbiji, zašto niste reagovali kada ste bili u prilici.

  3. Тај захтев, као и приступ НАТО савезу, коштао је СПО и Вука Драшковића власти, а умало и живота.

    1. Šta hoćeš da kažeš?
      U svim zemljama ex Varšavskog bloka otvoreni su dosijei.
      Šta se ovde čeka?
      Ko je to uplašen?

  4. Gospodine Boroviću, neki članovi NS su bili na vlasti posle 5.Oktobra, šta ih je sprečilo da u to vreme otvore sva tajna dosijea.

    1. Ok, oni su izgubili vlast i kaznjeni su na izborima, pored ostalog i zbog toga. Recimo ja ih nisam glasao, bas zbog takvih stvari.
      Ali s obzirom da su oni napravili propust, te nisu otvorili dosjea, da li to znaci da dosjea nikada vise ne treba da budu otvorena?

  5. Obavezno! I da BIA izda zvanicno saopstenje dali je (ili nije) AV saradnik stranih obavestajnih sluzbi od 2002 godine!

    1. Vucko je saradnik BIA ali je uzeo pare i od francuskih obavestajaca i NATO.

  6. Borovic je totalno u pravu, pridruzujem se njegovim zahtevima kao predstavnik Oslobodilackog pokreta. Inace, na sajtu parlamenta ima na spisku zakona u proceduri zahtev za raspravu o otvaranju dosijea koji je podneo neki poslanik SNS, mislim da ce BIA preko svojih veza da ponisti pola njegovog predloga zakona, ako ikada budu usvojili takav zakon.

  7. Ovaj Bora i ona njegova baba Dana navrli na otvaranje dosijea ko mutavi vec 20 godina. Pa valjda znas sta si u zivotu radio i kakav si covek bio ili ti treba dosije da procitas iz njega. Cim trazis dosije, znaci da si svestan da si zasluzio i da ga imas.

  8. Naravno da treba otvoriti sve tajne dosijei, i da se konačno utvrdi razlog zbog koga je Đinđić ubijen sve da se otvori od 2000-2012 godine.

  9. Obuhvata li taj ZAHTEV i moj DOSIJE koji sadrzi konkretne dokaze o mojim bioloskim roditeljima i sta je sve UDBA preduzimala da to nikad nesaznam ,sumnjam da su smeli da u zapisnike uonose svoje zlocinacko postupanje prema meni .Ako su stvarno vodili beleske o svemu sto su radili nije cudno sto se opiru jer tim DOKUMENTIMA se mometalno klasifikuju za kaznu dozivotnog zatvora .A samo u mom dosijeu ima bar 250 imena za dozivotni zatvor .# Moj dosije je formiran 1970 znaci 2010 morao je da psotane javni dokument ,medjutim dan danas NISTA !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.