Od “Hvala Vučiću što si sve naše najgore okupio oko sebe” do “Hvala Vučiću za mesto u predsedništvu”: Razvojni put Boška Ničića od opozicije do vrha SNS 1Boško Ničić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić napisao je putem društvene mreže Fejsbuk, da mu je velika čast i zadovoljstvo što je ponovo izabran za člana Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS). Međutim, nekoliko godina ranije, nije tako govorio o sadašnjoj stranci.

Ničić se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću, kao i rukovodstvu i svim članovima stranke na ukazanom poverenju.

“Ponosan sam na rezultate koje smo postigli, a ovo je podstrek svima nama da se borimo još jače i idemo dalje, u nove pobede. Nastavljamo zajedno da gradimo bolju i lepšu Srbiju, i našu Timočku Krajinu u njoj, i da se borimo za bolji život svih građana naše zemlje”, napisao je gradonačelnik Zaječara.

Međutim, nekoliko godina ranije, tačnije 2016. godine, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić drugačije je govorio o predsedniku Srbije i svojoj sadašnjoj stranci.

Od “Hvala Vučiću što si sve naše najgore okupio oko sebe” do “Hvala Vučiću za mesto u predsedništvu”: Razvojni put Boška Ničića od opozicije do vrha SNS 2
Foto: Screenshot FB Boško Ničić

“Nemojte da još jednom poverujete u vodene Beograde. U fabrike koje postoje samo na maketama i u njihovom propagandnom materijalu. U budućnost srećnu i lepu, koja je jedino takva u spotovima koje je skupo platio i koje svaki dan skupo plaća, jer njemu niko ljubav bez para ne pokazuje to budite sigurni”, poručio je Ničić 2016. godine u Kragujevcu, dok je još uvek bio “opozicionar”.

Takođe, sa istog skupa, aprila 2016. godine u Kragujevcu, Ničić je poručio da je potrebno da se ljudi biraju imenom i prezimenom, a ne da se dovode “tatini sinovi”.

“Kao onog bahatog menadžera kod mene u Zaječaru, što je za tri godine uništio ceo grad. Nije on sam došao. Nije narod toliko glup kod nas, da bi takvog izabrao. Doveo ga je na krilima svoje euforije koju je podigao po Srbiji, sa svim medijima, a upravo Aleksandar Alek Vučić. A onda se jednog dana probudio, i bože moj, on misli da je dovoljno kada se probudi da kaže – jao izvinite, pogrešio sam, ali ću sada naći boljeg. I sve to što nađe boljeg, gore je od onog goreg ranije”, kazao je Ničić.

Od “Hvala Vučiću što si sve naše najgore okupio oko sebe” do “Hvala Vučiću za mesto u predsedništvu”: Razvojni put Boška Ničića od opozicije do vrha SNS 3
Foto: Screenshot FB Boško Ničić

I to nije sve. Godinu dana ranije, na mitingu u Kragujevcu pod nazivom “Osvetlimo Srbiju”, kada su okupljeni građani počeli da skandiraju “Vučiću, pederu”, gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, samo se osmehnuo i kazao sledeće:

“Ja moram da budem pristojan, pa vam se neću pridružiti”.

Ničić je tada kazao da se mnogo puta Srbija dizala protiv mnogih paša i dahija, i da ova vlast nije prva, ali se nada da je poslednja kojoj se to dešava.

Od “Hvala Vučiću što si sve naše najgore okupio oko sebe” do “Hvala Vučiću za mesto u predsedništvu”: Razvojni put Boška Ničića od opozicije do vrha SNS 4
Foto: Screenshot FB Boško Ničić

“Mnogo je to ređe činila Krajina, ali kada je činila – bilo je mnogo teško. Istorija se nažalost ponavlja. Kada se Krajina digla pre 130 godina, onda su na vlasti bili naprednjaci. I zato smo mi ovaj plamen borbe za bolju, drugačiju, ponosniju Srbiju, zapalili u Timočkoj krajini”, poručio je 2015. godine Ničić.

Takođe, na tom skupu poručio je pripadnicima Srpske napredne stranke sledeće:

“Sedite malo. Razmislite i čitajte. Naučite, pošto vođa vam nije tako glup, šta se dešavalo sa silnicima i moćnicima. Trpela je Srbija i mesec i godinu, i 10 godina, ali kada ustane “kukala majka onima koji misli da mogu ovako da se ponašaju, kao što se vlast u Zaječaru ponaša””.

Od “Hvala Vučiću što si sve naše najgore okupio oko sebe” do “Hvala Vučiću za mesto u predsedništvu”: Razvojni put Boška Ničića od opozicije do vrha SNS 5
Foto: Screenshot FB Boško Ničić

“Nije Srbija šaka zobi da kljucate kako stignete uz pomoć Vučića i njegovih pomagača, koji su do juče bili u našim redovima. Hvala ti Vučiću što si sve ono što je najgore bilo u našim redovima, pokupio i okupio oko sebe”.

Na lokalnim izborima u Zaječaru održanim 23. aprila 2017. godine, Pokret za krajinu je pobedio, ostavivši iza sebe i Srpsku naprednu stranku. Ipak, nekoliko meseci kasnije, tačnije u septembru iste godine, Ničić je svoj pokret priključio vladajućoj SNS.

Od tada postaje veći “naprednjak od naprednjaka” i kreće obračun sa neistomišljenicima, najčešće preko ličnog profila na društvenoj mreži Fejsbuk.

Od “Hvala Vučiću što si sve naše najgore okupio oko sebe” do “Hvala Vučiću za mesto u predsedništvu”: Razvojni put Boška Ničića od opozicije do vrha SNS 6
Foto: Screenshot FB Boško Ničić

Zozon, berbek, krme, ljige, nacionalisti, novinarčići, sofijski, sijalica, don matejko, lampek, ćumurko, krmoglava, šlepko, devizonaslednik samo su neka od imena kojima Boško Ničić naziva svoje političke protivnike i neistomišljenike.

Odbornik opozicije u Skupštini Zaječara, Uglješa Đuričković, za Danas kaže, da nema bezuslovne ljubavi, a u ovom slučaju nema ljubavi bez para.

Od “Hvala Vučiću što si sve naše najgore okupio oko sebe” do “Hvala Vučiću za mesto u predsedništvu”: Razvojni put Boška Ničića od opozicije do vrha SNS 7
Foto: M. S. / Danas

“Gradonačelnik Zaječara je dokazao kroz svoje bitisanje u političkom životu Zaječara i Srbije da građani imaju kratko pamćenje. Više od 20 godina je na vlasti i uništava grad čovek koji je za te dve decenije promenio više od sedam stranaka. Svi govore da je Maja Gojković najveći preletač u Srbiji, ali to je samo zato što je on nešto manje poznat od nje, inače premašio je on odavno tu brojku od sedam stranaka, i naravno uvek zato što je to „narod tako želeo“”, kaže Đuričković za Danas.

On ističe da Ničićevoj vladavini nije došao kraj ni kada je građane nazvao gmizavcima, niti zbog konstantnog vređanja svojih političkih protivnika.

“Poznat je po davanju skarednih nadimaka svakome ko drugačije misli i ko se usudi da njegovo upravljanje gradom nazove pravim imenom, ali ni to nije bilo dovoljno da ode u neslavnu političku istoriju. Čak ni to što je prevario više od sedam hiljada birača 2017. godine nije ništa promenilo, prosto njegovo preletanje kao najvećeg kritizera SNS upravo u tu političku stranku je za njega bilo prihvatljivo sve dok je on i njegova klika na vlasti, sve dok koriste sve privilegije koje im ovakav sistem pruža”, smatra Đuričković.

Prema rečima sagovornika Danasa, nije Ničić na vlasti toliko godina zato što je za grad učinio nešto, baš naprotiv, grad i njega i njegove drugove zapamtiće kao one koji su grad uništili, za vreme čijeg upravljanja grad je izgubio trećinu stanovništva.

“Zaječar je postao palanka iz koje se ne odlazi, već beži. Ničić na vlasti zato što se uvek sakrivao iza nečijeg imena i uvek je varao građane. Danas se krije iza imena Aleksandra Vučića, kao što to čine i svi ostali u Srbiji. Birači zaokružuju broj, a precrtavaju ime Boška Ničića na listiću, što znači samo jedno, na sledećim izborima Zaječarci će raščistii svoje dvorište i oni odlaze u zasluženu neslavnu političku prošlost, jer dok su Zaječarci sve siromašniji, oni su sve bogatiji. Dok su njihovi džepovi sve puniji, građanima su sve prazniji i neće se pojaviti, to je sigurno, više niti jedna mogućnost da građane prevare”, poručio je Đuričković.

On dodaje “da bi Ničić sa samim đavolom napravio pakt, samo da zadrži vlast, ali nakon sledećih izbora, đavo napušta Zaječar”.

Posle svega građani Zaječara se pitaju – da li je Ničić opozicionar, naprednjak, ili samo preletač?

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari