Boško Obradović na protestu sa Ratkom Ristićem: Narod traži da vlast ode 1Printskrin Tviter

Boško Obradović, lider Dveri, pohvalio se svojim fotografijama u društvu profesora Ratka Ristića, sa protesta „Srbija protiv nasilja“ 27. maja u Beogradu.

Narod traži da vlast ode, piše u Obradovićevoj objavi, u kojoj se govori i o velikoj masovnosti skupa i upoređuje sa mitingom Aleksandra Vučića od 26. maja.

Proteste „Srbija protiv nasilja“ koji su dosad četiri puta održani nakon dva uzastopna masovna ubistva 3. i 4. maja, organizuje grupa proevropskih parlamentarnih stranaka – SSP, DS, NDB, Zajedno, Ekološki ustanak, PzP, Sloga, PSG – i evropskeptična NS.

Dveri, iako u desnom bloku zajedno sa Novim DSS, Zvetnicima i POKS-om, učestvovale su u razgovorima o organizaciji prvog skupa „Srbija protiv nasilja“ 8. maja, ali su se povukli iz organizacije.

Desni blok traži Vučićevu ostavku i raspisivanje izbora, dok stranke koje su organizatori protesta zahtevaju promene u medijskoj sferi (zaustavljanje promocije nasilja u programima režimskih televizija), i odgovornost, odnosno ostavke ministra policije i direktora BIA, a od 26. maja, pominje se i prelazna vlada koja bi organizovala slobodne izbore.

Predstavnici organizatora protesta, po rečima Dragane Rakić, poslanice DS, odbijaju svaki razgovor sa vlašću i Aleksandrom Vučićem dok zahtevi ne budu ispunjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari