Boško Obradović: Nadam se da vlast ne pokušava krađu glasova 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

predsednik Srpskog pokreta Dveri i jedan od nosilaca liste „Nacionalno okupljanje“ Boško Obradović rekao je danas posle glasanja u Čačku da je simbolično glasao u 12.44 jer smatra da je najvažnija tema ovih izbora kako će se država odnositi prema francusko-nemačkom sporazumu.

On je dodao da je taj sporazum „o priznanju Kosova kao lažne države“ ;aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio i u Briselu i u Ohridu.

„Veoma je važno da u novom sazivu narodne skupštine bude što više patriotskih, državotvornih i suverenističkih narodnih poslanika koji će odbaciti jedan ovakav ultimatum i poniženje za Srbiju“, rekao je Obradović novinarima posle glasanja.

On je izrazio želju da izbori proteknu, mirno, dostojanstveno, demokratski i dodao da se nada da vlast nema nikakvu nameru da pokuša izborne neregularnosti ili krađu glasova.

„Mi ćemo, zajedno sa svima drugima iz opozicije, biti spremni da braninmo izborni volju građana“, rekao je Obradović.

On je upozorio Ipsos i Cesid, za koje je rekao da su u prošlosti „bili skloni“ da saopštavaju izborne rezultate umesto Republičke izobrne komisije (RIK), da to ne rade.

„Ni Ipsos i Cesid kao nevladine organizacije, ni predsednik države, niti bilo ko drugi nemaju bilo kakva ovlašćenja da saopštavaju rezultate u izbornoj noći, već to može jedino RIK. Apelujem da Ipsos, Cesid ili predsednik države ne zloupotrebljavaju bilo šta prilikom saopštavanja izbornih rezultata u toku večeri“, rekao je Obradović.

On je dodao da se obavezuje svima koji budu glasali za koaliciju „Nacionalno okupljanje“ da će u budućem sastavu skupštine Srbije biti glas za očuvanje Kosova u sastavu Srbije, protiv sankcija Rusiji, protiv članstva Srbije u NATO paktu, za porodičnu politiku, ekonomski i ekološki patriotizam.

Obradović je izrazio veliko zadovoljstvo izbornom kampanjom koalicije Dveri i Zavetnici koja je, kako je rekao, uz podršku velikog broja srpskih intelektualaca i patriotskih udruženja opravdala svoje postojanje i poverenje.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratite u Danasovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari