Boško Obradović: Nema više prostora za jednu listu 1foto FoNet Ana Paunković

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je u emisiji Iza vesti da izbori mogu biti izlaz iz političke i socijalne krize u kojoj se nalazimo, a da je važno da se uđe u „krizu vlasti“.

„Mi se nalazimo se u ogromnoj političkoj i posebno socijalno-ekonomskoj krizi, izlaz iz te krize mogu biti izbori, ali samo pod uslovom da razvlastimo Aleksandra Vučića i njegovu apsolutnu vlast na bilo kom nivou“, kazao je Obradović na televiziji N1.

Dodaje da je važno da se uđe u „krizu vlasti“, a da narod konačno izađe iz krize.

„Da uđemo u krizu vlasti a da izađemo kao narod iz krize, u kojoj vlada kriminal i korupcije, urušavanje svih institucija“, rekao je Obradović.

Lider Dveri misli da opozicija na ovim izborima ima šanse da pobedi.

„Mislim da je veoma važno što je opozicija došla do stava da treba da idemo na izbore na svim nivoima, sledeći korak je takođe veoma važan: dogovor oko međusobnog nenapadanja, da se izborimo za bolje izborne uslove, zajednički odbranimo izborni rezulat, i za mene najvažnije – ukrupnjavanje opozicije“, naglasio je Obradović.

On smatra da ne može da se ide u jednu kolonu i da je dobro da idu kao dve.

„Da ne dozvolimo da nas podele, već da idemo u dve kolone i da napravimo neki rezultat na svim nivoima“, kaže.

Kaže da „nema prostora više za jednu listu“.

Gost N1 navodi i da bi „u normalnoj državi bilo normalno da se vodi dijalog između vlasti i opozicije“.

„I da se dogovorimo kada će biti koji izbori. Ali, to je u Srbiji nerealno očekivati“, rekao je.

Na pitanje kako misli da sarađuje sa nekim strankama opozicije, kada je nedavno „birao treći put“, kaže: „Moramo razlikovati dve stvari, jedno je politika i program, a drugo su tehnička pitanja. Mi smo nova snaga koja dolazi, državotvorno-patriotske snage, novi smo jer nismo bili na vlasti nikada. Vučić samo glumi patriotu da bi zadržao patriotsko telo u stranci, a zadržava ih jer ima sve medije na koje se mi nismo pojavljivali godinu i po dana“.

Obradović SNS vidi kao „lažno patriotsku stranku“ i sa njom nikada ne bi mogao da sarađuje.

Dodaje i da mu proevropski put takođe ne odgovara.

„Mi dolazimo i naša politika dolazi, a ‘pravac Evropa’ je prošlost. Politika 1990-ih nije politika Dveri, mešate me s Miloševićem, ja sam nova generacija, patriotski političar. Neko se vraća propaloj ideji o EU, ali mi nećemo sarađivati u toj propaloj ideji. Pre izbora pričamo o izbornim uslovima, nenapadanju, zajendičkim kolonama, a posle izbora pričamo o politici. I možemo da sarađujemo samo sa onima koji su nam bliski“, pojašnjava Obradović.

Govoreći o smeni Aleksandra Vulina sa mesta direktora BIA, Obradović kaže da se slaže s tim zahtevom.

„Ne gledam ni na koga u Srbiji američkim naočarima. Vulina treba smeniti jer je za mene on karikatura, jer je sramota da bude na čelu bezbednosnog sektora, to je i poniženje profesionalaca iz BIA. Problem je, naravno, i kriminal i korupcija za koje se vezuje i on i još ljudi iz vlasti“, zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari