Boško Obradović povodom optužnice protiv Dodika: Srbija ima obavezu da reaguje kada je Republika Srpska, zato zabrinjava ćutanje Beograda 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je optužnica protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika nastavak pritisaka na taj entitet s ciljem da se Republika Srpska ukine i utopi u Bosnu i Hercegovinu.

On je u saopštenju istakao da Srbija ima obavezu da reaguje kada je Republika Srpska ugrožena, što je prema njegovim rečima slučaj od dolaska visokog predstavnika Kristijana Šmita, kojeg naziva „lažnim visokim predstavnikom“.

Obradović je dodao da Šmita kao visokog predstavnika ne priznaju Rusija i Kina, a da su predsednik Hrvarske i mađarski ministar spoljnih poslova uputili kritičke reči o negativnoj ulozi Šmita u BiH.

„Zato zabrinjava ćutanje zvaničnog Beograda na ovu temu, posebno predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je svakodnevno u svim medijima i oglašava se na sve druge teme“, istakao je Obradović i dodao da Srbija mora hitno da stane u odbranu Dejtonskog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari