Boško Obradović pozvao Vučića da ne potpiše Zakon o rodnoj ravnopravnosti 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da iskoristi svoja ustavna ovlašćenja i ne potpiše, kako je ocenio, antiustavne zakone o rodnoj ravnopravnosti i zabrani diskriminacije.

„S obzirom da je (Vučić) nedavno izjavio da neće potpisati Zakon o istopolnim zajednicama, upozoravamo predsednika da su ova dva zakona još veće kršenje Ustava od pomenute legalizacije homoseksualnih brakova pod drugim imenom“, ocenio je Obradović u pisanoj izjavi.

Obradović je dodao da će pokret Dveri, ukoliko zakon ne bude povučen iz bilo kakve dalje procedure kao „antiustavan“, Ustavnom sudu Srbije uputiti zahtev za ocenu ustavnosti i zakonitosti ovog skupštinskog akta.

On je ukazao da „Ustav Srbije uopšte ne poznaje kategoriju roda već isključivo pola“, kao i da juče usvojeni „antihrišćanski i antiporodični“ Zakon o rodnoj ravnopravnosti i dopune Zakona o zabrani diskriminacije „predstavlja pravnu osnovu za socijalni inženjering“.

„Podsećam predsednika države da se i Odbor za standardizaciju srpskog jezika u dva saopštenja usprotivio donošenju Zakona o rodnoj ravnopravnosti rekavši da je u pitanju ‘zakon protiv srpskog jezika’ i ‘nasilje nad jezikom sa pozicije ideologije i državne sile'“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari