Božo Prelević: Ubistvo Olivera Ivanovića i napadi na Radu Trajković dolaze iz iste kuhinje, nadam se da će sada stati na blaćenju 1FoNet/ Božana Pavlica-FoNet Milica Vučković

“Radikalska informativna služba Laufer“ na Jutjub kanalu Vojislava Šešelj objavila je saopštenje kojim zadiru u privatnost porodice predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rade Trajković, a advokat Božo Prelević za naš list kaže da je „Laufer lično vojvoda“.

– I u njegovim knjigama kada je bilo „Laufer saznaje“, ustvari on je Laufer. To je servis zadužen da plasira uglavnom netačne stvari. Te netačne stvari zatim će da preuzmu državni tabloidi i da to dalje razrađuju, kaže Prelević.

Ovo saopštenje „Udruženja Radikalske informativne službe Laufer (RIS LAUFER)“ objavljeno je na Jutjub kanalu predsednika radikala Vojislava Šešelja, čija je stranka pre koji dan objavila registrovanje ove „informativne službe“. Kao zastupnik ovog udruženja građana u Agenciji za privredne registre upisana je potpredsednica SRS Vjerica Radeta, saznaje Danas uvidom u ovaj registar.

U saopštenju radikala kažu da dostavljaju „zanimljiva saznanja u vezi Aleksandre Trajković Knap“, ćerke Rade Trajković, davajući im navodnu eksluzivnost napomenom da ona „nisu u potpunosi javno dostupna“.

Pišu radikali s kim je u braku i gde je navodno zaposlena ćerka ove političarke koja je već bila na meti, kako Šešelja, tako i samog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je ovu, odnedavno i savetnicu u Vladi Kosova nazvao „najgorim srpskim ološem s dna kace“. Ali se bave radikali i njenom drugom ćerkom Biljanom i sinom Dejanom, a govori se i o njihovim navodnim međunarodnim vezama, odnosno povezanosti sa NATO, u tonu kojim žele da diskredituju i Trajković i njenu porodicu.

U saopštenju se pominje da ćerka ove političarke živi u Londonu, a naš sagovornik kaže da bi isto tako radikalska informativna služba imala svašta da kaže i o savetnicima predsednika Srbije Aleksandra Vučića od Gerharda Šredera do Tonija Blera.

– Ako je to ono što nama treba da smeta onda je zanimljivo da se nikada nisu izjasnili o Vučićevim savetnicima. Mislim da sama činjenica da radite u nekoj firmi napolju vas čini toliko kompromitujućim da bi ofarbalo vašu majku koja živi i radi na Kosovu, dodaje Prelević.

Trajković, koja je i savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak zadržana na prelazu Merdare u četvrtak, prilikom povratka sa KiM, gde je imala sastanak sa američkim ambasadorom Hovenijerom. Ona je na prelazu držana preko 20 sati od strane MUP-a Srbije, a zbog pogoršanog zdravstvenog stanja sanitetskim vozilom je prebačena u Prokuplje, odakle je poslata na kućno lečenje.

To je bilo drugo zadržavanje Trajković, s obzirom da je dan ranije zadržana na istom prelazu, kada je išla u Priština na sastanak s američkim ambasadorom, a nakon toga je i njena ćerka zadržavana, po rečima ove političarke, na beogradskom aerodromu, pri dolasku u Srbiju.

Božo Prelević: Ubistvo Olivera Ivanovića i napadi na Radu Trajković dolaze iz iste kuhinje, nadam se da će sada stati na blaćenju 2
Foto: FoNet/Božana Pavlica

– Nekako mi se čini da je ovo usmereno tako da anulira činjenicu da ste se vi iživljavali na jednoj bolesnoj ženi na administrativnom prelazu. To iživljavanje je ovim „saznanjima“ postalo na neki način tragično opravdano. Znači opravdano je maltretirati roditelje čija deca kako njihova informativna služba provlači sarađuju sa nekim okupatorima Srbije. I kada to pogledate vidite da je to potpuno isti rukopis i matrica koja je bila i za Olivera Ivanovića, kaže ovaj advokat.

Lider Građanske inicijative „Sloboda, pravda, demokratije“ Olivera Ivanovića sa leđa je ubijen ispred prostorija svoje inicijative, a još nerasvetljenom ubistvu prethodila je svesrdna kampanja na režimskom Pinku, ali i na lokalnoj televiziji na KiM „Most“. U snimku u kome se Ivanović optužuje da je izdajnik kome je više stalo do automobila koji mu je raznet bombom nego do Srba s KiM, ali su mu upućene i druge optužbe. Do danas nije poznato ko je tačno platio da se ovaj spot vrti na PINK-u, ali jedna fotografija programa sa TV MOST pokazuje da je „Srpska lista“ naručilac emitovanja spota na ovoj televiziji.

Od tada do danas se različiti opozicioni politički predstavnici Srba Kosovaca, odnosno oni koji nisu deo Srpske liste optužuju da su „Kurtijevi“ ili ranije „Tačijevi“ ili „Haradinajevi Srbi“, izdajnici ili kako bi to rekao predsednik Vučić „ološ s dna kace“. Poslednji u nizu je bio i Dušan Milunović, jedini srpski odbornik u novom sazivu Skuoštine opštine Severna Mitrovica, nakon izlaska Srpske liste, a pre njega uvrede su upućivane upravo Radi Trajković i ministru u Vladi Kosova Nenadu Rašiću, čija je Trajković savetnica. Upravo je za njih Vučić upotrebio malopređašnje spomenutu uvredu u uklučenju za režimski PINK, istog dana kada su njih dvoje imenovani u vladu Aljbina Kurtija, nakon što je Srpska lista iz iste izašla.

– Kada je ubijen Oliver Ivanović, prva moja reakcija je bila, a Danas je to preneo, da se prepoznaje ćirilični rukopis. Danas nakon nekoliko godina od ubistva oni pokušavaju da spinuju da su Olivera Ivanovića ubili pripadnici crnogorske mafije i tako dalje. Jasno je da i ubistvo Olivera Ivanovića i pretnje Radi Trajković dolaze iz iste kuhinje i da su pisane istim rukopis. Voleo bih da samo zastanu na svojim blaćenjima i da ne idu korak dalje kao u slučaju Olivera Ivanovića, kaže Prelević.

On u ovim postupcima vidi „kako Srbi brane Srbe na Kosovu“.

– Iz toga se vidi kontinuitet kako Srbi brane Srbe na Kosovu, tako što proganjaju Srbe s Kosova. Princip je – mi ćemo da branimo samo naše Srbe s Kosova. Treba pogledati čija dokumenta i čije tablice ima Rada Trajković i videće se značajna razlika u odnosu na one iz Srpske liste. Razumem da im se ona zamerila kao neko ko im ruši celu priču da oni mogu da izbace i ubace Srbe iz Vlade Kosova kad god im se ćefne. Ne znam da li je potez Rade Trajković i Nenada Rašića dobar ili ne, ne kažem da je pogrešno, ali pošto ne znam okolnosti ne bih o tome mogao da sudim. Ali je strašno da ako vi ne prihvatite da vas neko upregne u partijske interese da ste vi loš Srbin. A ona i Oliver su loši Srbi jer se zna da Srbe brane samo SNS i SRS, kad im zatreba. Evo sad pred Novu godinu za paketiće, mislim da ovo što je uradila informativna služba SRS je odličan način za skupljanje para pred novogodišnje paketiće, poručuje Prelević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari