Božović: Protesti će biti sve veći od septembra 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Posle prekida od nekoliko nedelja u Leskovcu je u subotu ponovo održan protest „1 od 5 miliona“ građana nezadovoljnih dešavanjima u Srbiji.

Na protestu su govorili narodni poslanik Demokratske stranke Balša Božović i predsednik omladine Narodne stranke Ivan Gajić.

Božović je rekao da je poslednjih nekoliko nedelja imao posla „sa lažnim doktorima i profesorima koji su ženama iz Više medicinske škole u Ćupriji oteli posao i ostavili ih da bez dinara pokušaju da prežive.

„Aleksandar Martinović, šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke i Vladimir Orlić, zamenik šefa poslaničkog kluba Srpske napredne stranke, kako Agencija za borbu protiv korupcije kaže imaju zajedno jedanest primanja, a ovih devet žena više nemaju nijedno. Oni su došli na njihova mesta da predaju o tome kako i na koji način se porađa. Jedan je babica, a drugi je strukovni tehničar…Svi ovi slučajevi će kad, tad završiti na sudu“, rekao je Božovič.

Prema njegovim rečima, protesti će od septembra biti sve veći, i kako je rekao „neće biti svejedno funkcionerima u ovom gradu, Aleksandru Vučiću u Beogradu i onima koji danas vode gradove širom Srbije“.

Leskovčanima je poručio: „Ne možete da dozvolite da polupismen čovek vlada ovim gradom, a da ga niko za to ne proziva. Morate da podignete visoko čelo, jer je ovo ponosan grad, nekadašnji industrijski centar od koga su napravili kriminalno leglo za nekolicinu njih koji se bave kriminalnim radnjama“.

Zaključio je da su želja ove borbe pošteni izbori.

„Aleksandar Vučić se plaši poštenih izbora, jer zna da ako oni budu pošteni on sa svojom kamarilom nikada neće ostati na vlasti. I zato ćemo ga pitati još jednom ukoliko želi institucije u ovoj zemlji, parlament u ovoj zemlji, ukoliko želi da bude smenjen na izborima, na institucionalni način, onda neka raspiše poštene izbore. Ukoliko ne želi, onda mora da zna da ćemo ga menjati na ulici, da na tim izborima nećemo učestvovati, a onda je sam sebi potpisao presudu, “ rekao je Božović.

Protest se nije završio uobičajenom šetnjom. Okupljeni su se razišli posle govora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari