Božović: Stefanović podmeće dokaze 1Foto: tviter

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je danas da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović podmeće lažne iskaze po naređenju ubice premijer Zorana Đinđića Zvezdana Jovanovića.

Božović je rekao novinarima u Domu narodne skupštine da je Stefanović stao na stranu Jovanovića protiv policajca Dalibora Karanovića koji je priveo Jovanovićevog sina tokom policijske akcije u Bačkoj Palanci jer nije imao ličnu kartu.

Stefanović slepo sluša i izvršava naređenja Jovanovića tako što podmeće lažne iskaze koji ne idu u korist Karanoviću isključivo iz ražoga što želi da zaštiti ubicu Đinđića i ne obazire se na to što je Jovanović nazvao srpsku policiju besnim psima, rekao je Božović.

Stefanović na najbrutalniji način zloupotrebljava svoju funkciju, policiju, ministarstvo i medije podržavajući navode iz javnog pisma Zvezdana Jovanovića, rekao je on i ocenio da je to sramota i velika izdaja za Srbiju.

Nemamo vladu već klan čiji je šef u zatvoru, rekao je Božović i pozvao policijski i vojni sindikat da podrže Dalibora Karanovića kome je, kako je rekao Božović, prećeno smrću.

Božović je rekao da je Krunić dobio podršku svih kolega iz policijske stanice Bačka Palanka i dodao da je tužilac tražio izuzeće posle unutrašnje kontrole policije kada je ta kontrola podmetala dokaze po nalogu Stefanovića.

On je najavio da će sutra izneti materijalne dokaze, iskaze svedoka tužilaštvu koji potvrđuju Božovićeve tvrdnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari