Branka Prpa: Kako je svet posle 77 godina ponovo dospeo u predvorje fašizma

Ostavite komentar


  1. Postovana gospodo, da li neko moze da kaze koje su to vrednosti Evropske unije (svi se pozivaju na to), odakle toliki novac u Briselu koji dele i kapom i sakom), a ti isti clanovi EU su poceli 1. i 2.svetski rat u kome su ubili preko 50 milona ljudi, oteli nama Kosovo, rasturili Jugoslaviju, bombardovali Srbuju i srusili je , ucenjuju na naj brutalniji nacin I GOVORITE TO JE DEMOKRATIJA ( znacenje reci demokratija – vladavina naroda) gde Vi ovde vidite narod,….

  2. Mnogo puta se nisam slagao sa vašim stavovima i mišljenjima ali ovoga puta ste pogodili u centar.

  3. Postovani gospodine Slavko, bojim se da ste napisali komentar, a da tekst niste pažljivo procitali, ili da ga niste razumeli. Procitajte ga još jednom i verujem da ćete se onda složiti sa ovom odličnom analizom gospođe Branke Prpe

  4. Konačno I neko od naše opozicije to da kaže,a ne da veliča evropske poteze kao iskljucivo demokratske. Ovom krizom u Ukrajini videli smo sav besmisao evropskih vrednosti.

  5. Odličan tekst, slažem se sa gospođom. Najzad neko da se izjasni ispravno. Nikako ne smemo da uđemo u EU i svi napori da ispunimo zahteve koštaju nas mnogo više nego što možemo i da predpostavimo. Jedna zemlja ne sme da se ponaša kao pijavica. Rat je svakako za osudu ali apsolutno nikako ne smemo da odaberemo stranu. Može pomoć u lekovima hrani odeći kao što bi i svakom drugom za svaku drugu katastrofu poslali, ali nikako u oružju i ljudstvu. Pomoć rusiji nikako ne smemo slati u vidu ljudstva i naoružnja (mada im to ni ne treba od nas). Ali i te kako treba da se što više zalažemo za primirje i pregovore. Ionako im treba barem jedna bezbedna zemlja u kojoj mogu da obave pregovore.

  6. Zastrasujuce je koliki procenat Srba podrzava ovaj rat. Porazavajuce i sigurno nicem dobrom ne vodi u buducnosti. Zivimo ocajno ali ljudi nece u EU. Potpuno autodestruktivno ponasanje kao posledica nultog suocavanja sa sopstvenom odgovornoscu u stradanjima 90ih godina.

Ostavite komentar


Politika

Vučević u dužini ekspozea nadmašio Brnabić, ali ne i Vučića 7

Vučević u dužini ekspozea nadmašio Brnabić, ali ne i Vučića

Iako je ekspoze nove vlade mandatar Miloš Vučević čitao čak puna tri sata, nije nadmašio uzora i bliskog saradnika, Aleksandar Vučića, koji je za svoju drugu vladu 2016. napisao čak 450 strana teksta, a iznošenje skraćene verzije od 260 strana trajalo je oko šest sati rekordno u odnosu na predstavljanje programa svih vlada od demokratskih promena naovamo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.