Brankica Janković: Svoj stav o uvredama na račun Sinanija da iznese i REM

Vređanje profesora Sinanija na nacionalnoj osnovi osudila poverenica

Ostavite komentar


  1. zekićka da reaguje ? porparolka vučića ? ta žena je školski primer kako su uništili institucije u srbiji.

    1. Ovog coveka na fakultetu zovu Slinani, on tamo nema autoritet ni medju studentima ni medju profesorima, buduci da je bio deo grupe koja je progonila cestitije profesore na Filozofskom. Zajedno sa tadasnjim dekanom Jelicem koji je javno podrzao SNS, Sinani je dao nemerljiv doprinos u gusenju slobode govora na fakultetu. Treba osuditi napade na njega, ali Sinani nije cvecka I od njega ne treba praviti heroja.

  2. TV Happy je registrovana kao decja televizija.
    Ova vlast kao da smisljeno radi protiv sraba i Srbije.

  3. U Srbiji se apsolutno ne poštuje nijedan zakon, Zakon o javnim nabavkama, Zakon o javnom informisanju, Zakon o policiji itd. Ove je poštovanje zakona izuzetak a ne pravilo.

  4. Veliki broj srpskih profesora uvaženi su članovi akademskih zajednica širom sveta, čak i na najuglednijim svetskim univerzitetima. U tim sredinama potpuno je nezamislivo da neko njih tretira na način kako se to radi u Srbiji. Naša bruka i sramota, veća nego za Marića, koji se sa godinama sve više gubi.

  5. Kakav REM da reaguje? Trebalo bi tuzilastvo da reaguje. Momentalno! Jutros na TV Happy je gost bio Mladen Obradovic ispred organizacije „Otadzbinska Organizacija Obraz“. Ta organizacija je zabranjena pre vise godina zbog propagiranja fasizma, rasne, verske i socijalne netrpeljivosti, i izazivanje nereda. TV Happy se ne zaustavlja, neko saopstenje REM (koji naravno ne reaguje) ili nekog ministra nista nece izmeniti. Sve osim zatvaranja te televizije i tuzbi protiv odgovornih lica je nedopustivo

  6. Milomi Marić je prekršio Ustav, vređajući drugog Građanina Republike Srbije, a rekao bih da njegov govor podseća na govor mržnje koji i egzistencionalno ugrožava gospodina Sinanija…. Ovo smo već prošli, sa nadom da smo ovakvo neodgovorno, divljačko i prostačko ponašanje ostavili iza sebe….. Slaba reakcija Državnih organa je tiha saglasnost sa izrečenim….. Ponekad osećam neizdrživ osećaj stida što živim u zemlji koja toleriše brutalnost ljudi sa društvene margine…. Pretpostavljam da sama Autorka teksta otvara feljton iz potrebe da se vrisak očaja i dalje čuje…. Možda ga, na kraju, neko i razume….

  7. Opa?! Evo dobre siktuacije za prepodobnu Snežanu Čongradin. Namestilo joj se, tako da nije morala da čeprka dublje po „srpskoj mitomanskoj i zločinačkoj prošlosti“. Ovaj jadni profesor je umesto primitivnog i neproistojnog Marića, uleteo u ralje ovog profesionalnog tekstopisca, kome je glavni i jedini cilj, baciti što više fekalija na ovaj narod i ovu državu. Čitam ovaj list gooodinama ali, nikada nisam pročitao bilo kakav, ne afirmativni već, objektivni tekst o Srbiji i bilo kom Srbinu. Strašno?!

  8. Ne razumem šta znači osudila poverenica,šta profesor ima od te osude,zašto nema konkretne kazne za Rističevića.ne može predstavnik vlasti da vređa bez posledica.i kakav je to način da izgovorena reč ne može biti kažnjiva, naprotiv oni su predstavnici naroda i moraju da vode računa šta i kako pričaju i šta rAde.ovo liči na raspušteni bandu koja vređa bez posledica.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.